Boston Dynamics'ten yeni ev hizmetçisi robot: SpotMini

Google'ın sahip olduğu Alphabet'in alt şirketi Boston Dynamics ilginç bir robot üretti.

Boston Dynamics'ten yeni ev hizmetçisi robot: SpotMini

Boston Dynamics insana benzetim amacı taşıyan dinamik robot ve yazılımları alanında uzmanlaşmış bir mühendislik firmasıdır ve en nihayetinde Google çatısı altında çalışmalarını sürdürmekte.İlk kez tıpkı hayvanlar gibi koşup manervalar yapabilen dört ayaklı robot, Amerikan Ulusal Mühendislik Akademisi üyesi Marc Raibert ve ekip arkadaşlarının Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’ndeki çalışma ve araştırmalarının bir ürünü olarak üretilmişti.

Amacına uygun yenilikçi robotlarını üretmeye devam eden şirket oldukça ilginç özelliklere sahip yeni robotunun videosunu yayınladı.1992 yılında kurulduğundan bu yana oldukça ilginç robotlar üreten firmanın yeni robotu sadece 30 kg ağırlığında ve ürkütücü bir kafası var açıkçası.

1466722771_boston-dynamics-yeni-robotonunun-videosunu-yayinladi-705x290.png

Bu kafanın ev işlerinde oldukça yarar sağlayan nesneleri tutup taşıyabilme gibi özellikleri var.

Spot isimli robotun daha hafif versiyonu olan SpotMini temel anlamda ev işleri için inşa edilmiş.

1466722796_160623-spot-mini-3-100668120-large.jpg

SpotMini günlük hayatta yapabildiğimiz ufak ve temel işleri yapabiliyor.Örneğin sensörleri sayesinde merdiven inip çıkabiliyor ve hatta masanın üzerindeki bulaşıkları bulaşık makinesine dizebiliyor.

1466722828_boston-dynamics-spotmini.png

Bütünüyle elektrikle çalışan robotun güç kaynağı 90 dk gibi bir sürede tam olarak doluyor.Bu sayede robotu yanınızdan ayırmadan kısa bir süre içerisinde şarj edebiliyorsunuz.

Size içeciğinizi getirip küçük şakalar dahi yapabilen robotun videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz: