Bu cihazın satış rakamı Sony'i bile şaşırttı!

Sony'nin oyun konsolu pazarında büyük başarı yakalayan oyuncağı PlayStation 4, 10 milyon satış adedini de geçti.

Bu cihazın satış rakamı Sony'i bile şaşırttı!

Popüler oyun konsolu PlayStation 4, 10 milyon satış rakamını geride bıraktı. Rekor kırmasına kesin gözüyle bakılan PlayStation 4'ün başarısı, Sony'i de şaşırtmış. PlayStation 4'ün acaba neden bu kadar çok sattığı sorusuna kendisi de cevap veremeyen Sony, kısaca satış başarısının sebebini tam olarak çözemedi.

1408910565_img20140824225842.jpg

Genelde büyük firmalar, çıkardıkları başarılı ürünlerindeki stratejileri bir sonraki nesilde de tekrarlayarak, başarıların devamını almayı beklerler. Sony Worldwide Studios'ın şefi Shuhei Yoshida, Gamescom 2014 fuarında yaptığı açıklama gündeme bomba gibi düştü. Konsolunun neden bu kadar çok sattığını anlayamadıklarını belirten Yoshida, teknoloji gündemini sarsan bir açıklama yaptı.

İlk olarak şaka yaptığı düşünülen Yoshida'nın, daha sonra ciddi olduğu ortaya çıktı. Konsolun neden bu kadar satış yaptığı sorusunun cevabını aramak için satış kanallarına aynı soran Yoshida, elde edilen verilerden de dişe dokunur bir cevap bulamamış. Zira elde edilen verilere göre ise PlayStation 3 sahibi olmadığı halde PlayStation 4 satın alan oyuncuların sayısı ciddi derecede yüksek. Büyük ihtimalle bir önceki nesilde Microsoft'un konsolu Xbox 360'ı tercih eden kişiler de yeni nesilde Sony seçmiş gibi gözüküyor. Hatta belki önceki nesilde genel olarak konsollara sıcak bakmayan kişilerin de yavaş yavaş konsollara geçiş yaptığını söyleyebiliriz.

1408910582_img20140824225909.jpg

Sony, bu başarıyı detaylandırıp bir sonraki nesilde kullanmak zorunda. Fakat Sony'nin bu başarısındaki esas neden, Microsoft'un benzer tarihte daha az bölgede ve daha az performansla satışa sunduğu Xbox One'ın başarısızlığı olarak görülebilir. Bir sonraki nesilde Microsoft, durumu daha da toparlayarak bu durumu bir avantaja çevirebilir.