Bu sefer iPhone 6s patladı!

Telefon patlama haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Galaxy Note 7'den sonra şimdi de iPhone 6s patlama olayı ile gündeme geldi. iPhone 6s patlamasının kullanıcıya ciddi zarar verdiği söyleniyor.

Bu sefer iPhone 6s patladı!

Samsung'un mühendislik hatası sonucu Galaxy Note 7 modellerinin patlaması gündeme bomba gibi düşmüştü. Apar topar cihazlarını geri çağıran Samsung, geçtiğimiz gün Galaxy Note 7 satışlarına kaldığı yerden devam etmişti. Note 7 patlama haberlerinden sonra şimdi de iPhone 6s patladı.

iPhone 6s alev aldı!

Geçtiğimiz gün öğrencinin cebinde iPhone 6 Plus patlama olayından sonra iPhone 6s'in de patlaması gözleri yavaştan Apple'a çevirme vaktinin geldiğini gösteriyor. Peki, iPhone 6s nasıl patladı?

Aktarılan bilgilere göre iki arkadaş oturduğu sırada iPhone 6s aniden alev almaya başladı. Pantalonun arka cebinde patlayan iPhone 6s, kullanıcının arka bacak bölümünde ve telefonu cepten çıkarmak istediği için baş parmağında yanıklara yol açtı. Kullanıcı bu olaydan sonra, Apple'dan yeni iPhone 6s göndermesini talep ediyor.

1475565347_iphone-6s.png

En ufak bir hatada bile cihaz değişimi yapan Apple, yüksek ihtimalle kullanıcıya yeni bir iPhone 6s gönderecektir. Ancak iPhone 6s'in neden patladığı hakkında bir açıklama gelir mi orası bilinmez.

Telefon neden patlar?

Telefonların patlama sebebi batarya kaynaklıdır. "Çakma" olarak tabir edilen yan sanayi şarj cihazları ve bataryalar telefonun patlama riskini yükseltiyor. Sağlığınız ve telefon ömrünün uzun olması için yan sanayi şarj cihazları ve bataryalar kullanmamanızı öneriyoruz.