Bulut depolama sistemi için 3 ipucu

Bulut depolamayı kullanmanın 3 etkili yolu

Bulut depolama sistemi için 3 ipucu

Birçok insan iş dünyasında bulut depolama sistemlerini kullanmayı ve kolaylıklarını onaylıyor ancak her ne olursa olsun güvenilirliği konusunda endişeleri de sürüyor. İşte bu gibi durumlarda kendinizi olabilecek talihsizliklere karşı korumanın 3 yolunu sizlerle paylaşmak istiyoruz.

1378065944_images-1.jpg

1. Veri Yedekleme

Bulut depolama sistemi dilediğiniz kadar alan sağlayan bir sistem ve eğer paylaşacağınız veriler sizin için değerliyse sadece sisteme güvenmeyip verilerin yedeklerini de tutmanızı tavsiye ediyoruz. Hatta birden fazla yedek her zaman daha iyidir. Yedek, yedek ve yedek.

Ayrıca verilerin kaybolmasından çok değişmesinin yada farklı kaynaklarda da bulundurulmasının faydasını görürsünüz. Yedekleme konusundaki iyi şeylerden biri sadece verilerinizi felaketten koruma değil aynı zamanda bulut depolama sisteminin çökmesinden de korumasıdır. Eğer aldığınız yedekten şüphe duyuyorsanız, çözüm yeni bir yedek.

2. Tehlike için hazırlıklı olun

Vergiler ve ölüm dışında başınıza gelebilecek en kötü şeylerden biri de önemli verilerinizin olduğu server’in çökmesidir. Özellikle çok fazla veriye sahip büyük şirketler için bu daha önemli bir konu haline geliyor.

1378065974_images-2.jpg

Amerika’daki kasırgada New York merkezli bir çok büyük web site kullanım dışı kalmıştı ve verilerin bir çoğu da geri getirilemedi. 2011 yılında Foursquare, HootSuite ve Reddit gibi siteler 24 saatten fazla hizmet verememişti. Böyle firmalar için 24 saatin anlamı çok büyük rakamlara karşılık gelebiliyor. Bizim başımıza gelmez diye düşünmeyerek her türlü tehlikeyi göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bazen değil bir kasırga basit bir elektrik kesintisi bile tüm emeğinizi çöpe atabiliyor.

1378065992_basliksiz-1.jpg

3. 1’den fazla bulut depolama sistemi kullanın

Bulut depolama sistemlerine güvenmiyorsanız, birden fazlasını size hizmet için kullanın. Microsoft Azure, Rackspace, Dropbox.. Şimdilerde bir çok bulut depolama sağlayıcısı bulunuyor.

1378066015_images-3.jpg

Ayrıca bulut depolama sistemlerinde güvenli bir şekilde verilerinizi saklamak için sizin de kendinize özgü yöntemleriniz varsa bizimle paylaşmayı unutmayın.