Büyük başarı sağlaması beklenen 5 başarısız oyun!

Büyük beklentilerle piyasaya sürülen ama hayal kırıklığı yaratan 5 oyunu sizler için listeledik.

Büyük başarı sağlaması beklenen 5 başarısız oyun!

Herkes kazanan olamaz ve bu da video oyunları için de geçerli. Beklenmedik bir oyunun en başarılı olanı olduğu pek çok örnek var. Aksine, ünlü serilerden ve stüdyolardan beklentilerini karşılayamayan çok oyun gördük. Bugün, harika hit olacağını düşündüğümüz birkaç video oyun serisinin çok düşük puan alan oyunları listeledik.

Tony Hawk’s Pro Skater 5

1490033578_entertainmentbuddha.jpg

Tony Hawk's Pro Skater kesinlikle en başarılı paten video oyunu serisidir. Serinin ilk dört oyunu büyük başarı yakaladı. Pro Skater 4'ün piyasaya sürülmesinden yaklaşık on üç yıl sonra, Activision, 2015 yılında Pro Skater 5'i piyasaya sürdü. Stüdyo, oyunun duyurulması sırasında aerodinamik bir paten oyunu olacağına söz verdi. Pro Skater serisi uzun bir aradan sonra tekrar duyurulduğunda  hayranların oyundan çok fazla beklentileri vardı. Bununla birlikte, stüdyo bu sözü yerine getirmeyi başaramadı ve dolayısıyla oyun beklentileri karşılayamadı. Umarız yakında bir başka iyi Tony Hawk oyunu görürüz.

Call of Duty: Ghosts

1490033589_games655.jpg

Call of Duty serisi 2007'de Call of Duty 4: Modern Warfare'ün çıkışıyla ünlendi. Önceki oyunlar da iyi, ancak bu seviyede değildi. Call of Duty 4: Modern Warfare'den bu yana, seri Black Ops'tan Advanced Warfare'e kadar birçok oyun gördü ve hepsi başarı açısından seriyi hep yukarı taşıdı. Seride bu başarıya yetişemeyen tek oyun kuşkusuz ki Ghosts. 2013'te piyasaya sürülen oyun, monoton ve sıkıcı. Call of Duty: Black Ops 3 ile seri tekrar eski yoluna girdi.

Batman: Arkham Origins

1490033601_youtube-1.jpg

Batman: Arkham Asylum, hoş bulmacalar, ilginç karakterler ve mükemmel muharebe mekanizmaları ile inanılmaz bir oyun. Bu tarz oyunların başarılı olabilmesi için küçük bir şansı olduğu için, Eidos Entertainment tarafından geliştirilen oyun büyük bir gelişme göstermedi. Ancak Batman: Arkham Asylum, her ihtimale karşı 2009 yılında piyasaya sürüldükten sonra bir hit oldu. 2012 yılında Warner Bros., yeni oyun Batman: Arkham Origins için geliştiriciyi değiştirdi. Önceki oyunun bir devamı olarak yapılan oyun, beklentileri karşılayamadı.

Resident Evil 6

1490033611_gameforsave.jpg

Resident Evil serisi, Capcom tarafından yayınlanan korku, macera ve aksiyon video oyunu serisidir. Serinin Resident Evil 6 ile dokuzuncu oyunu yayınlanmıştı. Resident Evil 6 2012'de yayınlandı. Oyun, pek çok hayran için hayal kırıklığına dönüştü. Serinin çekiciliğini yitirdiği düşünülen pek çok oyuncu oyunu kabul etmedi. Oyun PlayStation 3, Xbox 360 ve PC platformlarında yayınlandı.

Lightning Returns: Final Fantasy XIII

1490033624_leviathyn.jpg

Final Fantasy XIII 2010'da piyasaya çıktı. 2011'de piyasaya sürülen Final Fantasy XIII - 2 oyununun ilk hali  de hayranlar tarafından kabul edildi.  İkinci oyun Lightning Returns: Final Fantasy XIII 2014 yılında piyasaya sürüldü. Oyunun zayıf hikayesi oyunun başarısızlığının en büyük nedenlerinden biriydi. Oyun iyi bir dövüş sistemine  sahip olsa da, can sıkıcı kılan küçük görevler vardı. Genelde Final Fantasy oyunları mükemmeldir. Bu yüzden bu oyundan da beklentiler çok büyüktü ancak oyun bu beklentileri karşılayamadı.