Çalışan kadınların hayatı kolaylaşıyor

Schneider Electric Türkiye, 'eaSE Her Life', (Kadının Hayatını Kolaylaştır) sloganı ile Ülke Başkanı Bora Tuncer’in liderliğinde bir girişim başlattı.

Çalışan kadınların hayatı kolaylaşıyor

Schneider Electric Türkiye bünyesindeki tüm fabrika ve ofislerde çalışan kadınlar bir araya gelerek en iyi uygulamalara yönelik örnekleri ve deneyimlerini karşılıklı olarak paylaştılar. Etkinlik kapsamında ayrıca kadının iş hayatındaki algısı ve kadın, anne ve eş olarak zorluklara karşı kariyer gelişiminin nasıl olabileceği konusundaki fikirlerini şirket yönetimine aktardılar.

Enerji yönetimi ve otomasyon alanında global bir uzman olan Schneider Electric’in, 23 bin’den fazla erkek çalışanı Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi BM Kadın tarafından cinsiyet eşitliği için başlatılan dayanışma hareketi olan #HeForShe çevrimiçi dilekçesini imzalamasının ardından, Schneider Electric Türkiye de Ülke Başkanı Bora Tuncer liderliğinde “eaSE Her Life” (Kadının Hayatını Kolaylaştır) sloganıyla, şirket bünyesinde bir girişim başlattı.

Etkinlik kapsamında konuşma yapan Schneider Electric Türkiye Ülke Başkanı Bora Tuncer Türkiye’de çalışan kadın olmanın büyük bir özveri, cesaret ve çaba gerektirdiğini belirtirken, “Veriler gösteriyor ki, çalışan kadın olmak zor. Hele çalışan anne olmak daha da fazla emek ve çaba gerektiriyor. Çünkü cinsiyetçi yaklaşımlardan bedensel zorluklara kadar iş hayatında pek çok engelle karşılaşan kadınlar, bunlar gibi zorluklar nedeniyle erkeklerden daha fazla çaba harcamak zorunda kalıyor, daha fazla stres ve baskı yaşıyor. Ancak karşılaştıkları problemlere, daha yaratıcı çözümler getiriyorlar.“ dedi.

Rekabette öne geçebilmenin en önemli unsurlarından birinin farklılaşmak olduğunu ve sıradanlığın dışına çıkabildiği takdirde farklılaşmanın mümkün olduğunu ifade eden Tuncer, kadınların duygusal zekâlarının bir erkeğe göre daha yüksek olması nedeniyle farklılaşabildiklerini belirtti. Erkek ve kadın çalışanlar arasında bir denge oluşturmanın çok önemli olduğunu söyleyen Schneider Electric Türkiye Ülke Başkanı Tuncer, “Böylece, kadın çalışanlarımızın olumlu özellikleri ile erkek çalışanlarımızın olumlu özelliklerini dengede tutarak daha iyi bir geleceğe doğru yola çıkabiliriz.” dedi.

Gerçekleştirilen “eaSE Her Life” etkinliğinde Schneider Electric Türkiye kadın çalışanlarına konuşan Ülke Başkanı Bora Tuncer, kadın çalışan politikaları nedeniyle Schneider Electric ile gurur duyduğunu belirtirken, Türkiye’de 2015 yılı için bu kapsamda koydukları hedefleri de gerçekleştirdiklerini açıkladı. Düzenlenen kampanyanın odak noktalarından birinin de erkek çalışanların kampanyaya desteği olduğunu söyleyen Tuncer “Yürüttüğümüz çalışmalar sırasında beni mutlu eden bir diğer konu ise; Schneider Electric Türkiye erkeklerin de, kadın çalışanların haklarını savunmak konusunda kadınlarımız kadar gönüllü bir çaba içerisinde olması.” dedi.

Schneider Electric Türkiye’ye ait tüm fabrika ve ofislerde çalışan kadınların bir araya gelerek en iyi uygulamalara yönelik örnekleri ve deneyimlerini karşılıklı olarak paylaştıkları “eaSE Her Life” etkinliği kapsamında kadın çalışanlar ayrıca, kadının iş hayatındaki algısı ve kadın, anne ve eş olarak zorluklara karşı kariyer gelişiminin nasıl olabileceğini Schneider Electric yönetim takımı ile konuşma ve sorunlarını aktarma fırsatı buldular .

Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) tarafından geliştirilen Cinsiyet Eşitliği için Dayanışma Hareketi - HeForShe IMPACT Kampanyasının pilot grubuna seçilerek dünya çapında 10 şirketten biri olan Schneider Electric, Birleşmiş Milletler Kadını Güçlendirme İlkeleri’nin (WEP) önemli bir parçası olan cinsiyet eşitliğinin yayılımına sağladığı katkılardan dolayı ‘2015 Liderlik Ödülü’nün de sahibi oldu. Schneider Electric, kampanya kapsamında 2017 yılı sonuna kadar kadınları güçlendirmek için 3 önemli taahhüdü yerine getirecek.

Schneider Electric tarafından açıklanan taahhütler ise şu şekilde;Şirkette kadınların mevcudiyetini artırmak amacıyla yeni yöneticiler ve teknisyenlerin istihdamı %40 oranında artırılacak. (mevcut oran %29) Ayrıca önemli konumlardaki kadınların temsiliyeti ise %35 oranında artırılacak.Kadın çalışanlarında işgücünün %85'ini kapsayan dünya çapında bir maaş düzenleme süreci gerçekleştirilecek.Son olarak, dünyanın her yerinden grup liderlerinin katılımıyla bu programa özel bir yönetim oluşturulacak.