Çanakkale Savaşı'nı canlı canlı yaşayın!

Çanakkale Destanı Arttırılmış Gerçeklik ile Çanakkale Savaşı gözlerinizin önünde!

Çanakkale Savaşı'nı canlı canlı yaşayın!

Kırmızıfil Design, alanında uzman kadrosu ve yenilikçi, akılcı, ilkeli yaklaşımıyla; artırılmış gerçeklik uygulamaları, dijital sunumlar, konsept çalışmaları, lansmanlar, farkındalık reklamları, grafik tasarım, Web tasarım, sosyal sorumluluk projeleri gibi hizmetleri yürütüyor.

Bazı tarihi olaylar vardır ki, zaman onları unutulmaz kılar… Bazı zaferler vardır, milletlerin kaderlerinde dönüm noktası olmuştur. Çanakkale Zaferi, belki de içlerinde en unutulmaz olanıdır.

Tüm dünyanın hala saygıyla andığı bu kahramanlık destanı, büyük bir gurur kaynağı olduğu gibi; yeni nesillere aydınlık günler için de sonsuz bir ışık kaynağıdır. Tarihi zenginliklerinin farkında olarak büyüyen çocuklar, geleceği şekillendirirken sahip oldukları gücü buradan alırlar.

Çünkü bugünü anlamlı, yarını yaşanmaya değer kılanlar; dün oradaydılar…

1460302658_1251368517188950050006885290455147838241065o.jpg

Artırılmış Gerçeklik ve Çanakkale Destanı

Çanakkale’yi senelerce okuduk, dinledik, izledik. Şimdi ilk kez ‘yaşayarak’ deneyimleyebilir ve bu deneyimi yeni nesillere aktarabiliriz. Tüm dünyada yeni çağa damgasını vuran, gerçekliğin sınırlarını zorlayarak her alanda çığır açan Artırılmış Gerçeklik teknolojisi ile; atalarımızın kahramanca savaştığı o kutsal coğrafyada gerçekçi bir gezintiye çıkabilir, bu şanlı zaferin her anına tanıklık etme şansına erişebiliriz.

Bu eşsiz mirası toplumun her kesiminden insanlarımıza aktararak onu ölümsüz kılmak da bizim en büyük görevimiz...

İçinde yaşadığımız dünyadaki bilgilerin, bir araç vasıtasıyla elde edilen görüntü ve/veya bilgilerle bir araya getirilerek bir amaç için zenginleştirilmesine, Artırılmış Gerçeklik denir.

Görsel nesnelerin 3 boyutlu kullanılması, anlatılan konuya ilgi ve dikkati canlı tutar ve farklı bakış açıları yaratır. Bu sayede öğrenilen bilgiler daha kalıcı olur.

Özellikle çocukların ve gençlerin yaratıcılıklarının ve hayal güçlerinin gelişmesinde önemli bir rol oynayarak, muhakeme yetilerini bir üst seviyeye taşır. Olaylara daha farklı ve daha geniş açıdan bakmalarını sağlar.

Tarih alanında hakimiyeti artırarak, aidiyet duygusunu güçlendirir. Bilinçli bir toplumun oluşmasına katkı sağlar.

Dikkati ve algıyı yüksek tutmak için uzman gözetiminde hazırlanan program, aşamalı bir biçimde ilerler.

Çanakkale Destanı, merak ve ilgiyi artıran yöntemim doğrultusunda, bölümlerden oluşan bir seri olarak sunulur.

Konuları kavradıkça her seferinde daha fazla bilgiye ulaşabilen bireyler; gerçekten anlamanın büyüsüyle, tarih öğrenmenin zevkli taraflarını keşfederler.

Nasıl kullanılır?

Uygulama bir harita vasıtası ile kullanılıyor. Çanakkale destanı haritasının üzerine telefon ya da tabletinizi tuttuğunuzda 3D artırılmış gerçeklik şeklinde sizlere Çanakkale Savaşını similasyon şeklinde gösterip üzerinde dolaşmanıza imkan veriyor. Ayrıca hem sesli hem de görsel olarak size Çanakkale Savasını anlatıyor. iOS cihazlarda şuan için mevcut değil ancak yakında gelecek. Android cihazlarda kullanılabilen Çanakkale Destanı uygulamasına, akıllı telefonunuz yada tabletinizle kolayca erişim sağlayabilirsiniz.

Google Play’den kolayca indirilebilirsiniz

Çanakkale Destanı uygulama sayfası

Aşağıda reklam filmini izleyebilirsiniz.