Candy Crush Saga oynamak sağlığa zararlı mı?

Candy Crush Saga oynadıktan sonra ameliyat olmanız gerekebilir.

Candy Crush Saga oynamak sağlığa zararlı mı?

Mobil video oyunlarını çok oynamak size zarar vermeyebilir ancak, Jama online web sitesinde yayınlanan bir tıbbi vaka çalışması Candy Crush Saga’nın ameliyata kadar giden zararından bahsedilmiş.

29 yaşında bir genç adam, 6 ila 8 hafta boyunca Candy Grush Saga oynadıktan sonra sol baş parmağında kronik bir ağrı oluşunca doktora gitti. Doktorlar genç adama “ekstensör pollicis longus tendonu rüptürü” (parmakta yırıtılma) tanısı koydu. Kaliforniya'lı genç ameliyat olmak zorunda kaldı.

1429077618_2e14bf1d2fb04fc202eb0c82526b3fea.jpg

Oyunu oynadığı süre zarfınca sağ elini başka şeyler yapmak iiçin kullanan adam, sol eliylede sürekli Cndy Crush Saga oynadı. Ayrıca hasta Cnady Crush bağımlısı olmadığını söyledi. Rapora göre genç adam, askerlikten ayrıldıktan sonra işler arasında vakit geçirmek için oyun oynuyordu.

JAMA sitesine göre, Candy Crush oynarken hasta herhangi bir ağrı fark etmedi çünkü bu tür oyunlar ağrıyı azaltmaya yardımcı oluyor. Mobil video oyunları kitlelerin yeni uyuşturucusu gibi görünüyor. Bir uzman doktor olan Dr. Andrew Doan, bazı video oyunlarının dijital ağrı kesiciler gibi hareket edebileceğini söylüyor. Oyunun verdiği zevk ve heyecan, ağrı hissini azaltabiliyor. Zira genç adam parmağı yaralandıktan sonra bir kaç gün fark etmeden oyunu oynamaya devam etmişti.