Capcom, iki oyundan tonla para kazandı!

Capcom yakın zamanda satışa sunulan Marvel vs. Capcom Infinite ve kült olma yolunda hızla ilerleyen Resident Evil 7'den ciddi gelir elde etti.

Capcom, iki oyundan tonla para kazandı!

Capcom, Marvel vs. Capcom Infinite isimli oyunun 900.000 adetlik satış rakamını geçtiğini duyurdu. Capcom aynı zamanda Resident Evil 7'nin 4 milyon barajını geride bıraktığını resmen açıkladı. Gerçi Capcom sözcüsü Resident Evil 7'nin satış rakamlarının "halen beklentilerinin gerisinde" olduğunu vurgulamayı ihmal etmedi. Firmanın beklentisi RE 7: Not a Hero genişleme paketi ile gerçekleşebilir.

Capcom, 30 Eylül tarihini baz aldığı raporda muazzam gelir artışını kamuoyu ile paylaştı. Japon oyun devi toplam gelirini yüzde 248.4 oranında yükseltti ve 20 milyar yene çekti. 2016 yılında kayda değer bir başarı elde edemeyen ve 3.5 milyar yen gelir elde eden oyun geliştiricisi 2017'de tam bir patlama yaşadı.

1510743554_re7.jpg

Capcom bu başarısını sadece Marvel vs. Capcom Infinite ve Resident Evil 7'ye borçlu değil. Şirket, Nintendo Switch ve Nintendo 3DS için geliştirdiği Ultra Street Fighter II ve Monster Hunter XX'den ciddi kar etti.