Cepten mesajlaşmalarda telekulağa son

Bu yıl 30’uncu yılını kutlayan G DATA, kullanıcılarına mobil cihazlarında gerçekleştirdikleri sohbetleri davetsiz misafirlerden koruyan ücretsiz sohbet uygulaması hediye ediyor

Cepten mesajlaşmalarda telekulağa son

We are social’ın yaptığı araştırmalara göre şu anda tüm dünyada 2 milyarın üzerinde akıllı telefon bulunuyor. G DATA tüm kullanıcıların görüşmelerini herhangi biri tarafından okunma korkusu olmadan güvenli bir şekilde yapabilmeleri ve dijital özgürlüklerini koruyabilmeleri için özel bir sohbet uygulaması geliştirdi. Başlangıç olarak Android tabanlı cihazlarda kullanılabilecek olan SECURE CHAT uygulaması, var olan en üst düzey şifreleme yöntemlerini kullanarak kısa mesaj ve yazılı sohbet iletişimlerini güvenli kılacak. Uygulama aynı zamanda paylaşılan fotoğrafları da şifreleyerek koruyacak.

1443964314_screenshotstance.png

SECURE CHAT, kullanıcıların arkadaşlarıyla güvenli bir şekilde iletişimlerini sürdürebilmelerini sağlarken verilerini siber telekulaklara ve veri sızıntılarına karşı koruyacak. G DATA, kullanıcılarına ücretsiz olarak sunduğu uygulamada iletişimi güvenli bir hale getirmek için Axolotl prtokolünü kullanıyor.

Mobil iletişimde gizliliğin büyük önem taşıdığını belirten G DATA Mobil Çözümler Ürün Yöneticisi Christian Geschkat, “Veri hırsızlıkları ve ticari espiyonajlara karşı kendilerini korumak isteyen şirketler ve son kullanıcılar oldukça kafa karıştırıcı bir mobil mesajlaşma pazarı ile karşı karşıya kalıyorlar. Kullanımı oldukça kolay bir uygulama olan G DATA SECURE CHAT ile bu şirketlere ve kullanıcılara yüksek güvenlikli iletişim imkanı sağlıyoruz” dedi.

1443964294_volkanyagci.jpg

G DATA ürünlerinin Türkiye’de satış temsilcisi olan BTburada.com Satış Mühendisi Volkan Yağcı konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Son dönemde internet ortamında birçok kullanıcının gizli kalması gereken özel fotoğraflarının, konuşmalarının açık bir şekilde kötü niyetli kişiler tarafından yayınlandığını görüyoruz. Kullanıcıların bu gibi tehditlere karşı önlem almaları gerekiyor. G DATA’nın geliştirdiği SECURE CHAT uygulaması kullanıcıların özellerini korumasını sağlıyor. Böyle bir uygulamayı Türkiye’de kullanıcıların hizmetine sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Gizliliğiniz Garantide

G DATA SECURE CHAT uygulaması akıllı telefonlar üzerinden gerçekleştirilen SMS, sohbet, fotoğraf ve video paylaşımı gibi iletişimlerin güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilmesini sağlıyor. Kullanıcılar mesajları ve paylaştıkları dosyaların başkalarının eline geçmesi korkusu olmadan iletişimlerini sürdürebiliyorlar. Uygulama üzerinde bulunan zamanlayıcı sayesinde kullanıcıların gönderdikleri mesajlar ve fotoğraflar gibi dosyalar belirli bir süre sonra hem göndericinin hem de alıcının cihazında otomatik olarak siliniyor.

SECURE CHAT uygulamasının güvenliği Axolotl protokolü üzerinden sağlanıyor ve mesajlar pratikte çözülmesi imkansız olarak görülen yöntemlerle şifreleniyor. SECURE CHAT uygulamasında kullanılan sunucular G DATA’nın kendi binaları içerisinde bulunuyor ve fiziksel olarak da güvenlikleri sağlanıyor. SECURE CHAT uygulaması şu anda tüm güvenlik özellikleriyle birlikte Google Play’den ücretsiz olarak indirilebiliyor. 

Bir bakışta SECURE CHAT

.   İki kişi ya da birden fazla kişi arasında yapılan sohbetlerin güvenli bir şekilde yapılabilmesini sağlıyor

.   Kullanıcılar fotoğraf ve diğer dosyaları hızlı, basit ve şifreleme sayesinde güvenli bir şekilde paylaşabiliyor

.   Mesajlar uygulama üzerinde bulunan zamanlayıcı sayesinde hem gönderici hem de alıcının cihazında belirli bir süre sonunda otomatik olarak silinebiliyor

.   Yapılan görüşmeler SD karta yedeklenebiliyor

.   Cihaz üzerinde bulunan sohbet geçmişi parola ile korunabiliyor

.   G DATA Android için Internet Security Lisansı olan kullanıcılar için ekstra özellikler:

.   Alınan ve gönderilen mesajlardaki URL adreslerinin oltalama olup olmadığını kontrol eden filtreleme

.   Yine alınan ve gönderilen mesajları, SMS’leri filtreleyebilme

.   SMS mesajlarını belirli kişilerden gizleyebilme