CES 2016: Elektrikli Audi e-tron Quattro SUV Modeli Otomatik Pilot Desteği Sunacak

Audi e-tron Quattro Elektrikli SUV konsept modeli CES 2016'da gösterildi

CES 2016: Elektrikli Audi e-tron Quattro SUV Modeli Otomatik Pilot Desteği Sunacak

CES 2016 fuarı kapsamında elektrikli araçların tanıtımları devam ediyor. Dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden biri olan Audi'de elektrikli  Audi e-tron SUV konsept modelini katılımcılara sergiledi. Audi'nin e-tron isimli elektrikli SUV aracı son derece şık bir tasarıma sahip.

1452214719_audi-e-tron-suv2.jpg

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR >> 

Audi e-tron Quattro  elektrikli SUV aracı tasarım hatlarıyla son derece şık görünen bir konsept araç olmuş. Fuarda gösterilen aracın özellikle ön tarafındaki yenilikçi çizgiler gözlerden kaçmıyor. Audi'nin klasik hatlarının üstüne inşa edilen fütüristik hatlar SUV aracın ön kısmını çok ilgi çekici hale getiriyor. Bu aracın dikkat çekici yanı ise sadece elektrikli olması değil.

1452214992_audi-e-tron-suv4.jpg

Audi e-tron Quattro elektrikli SUV konseptinde yer alan 3 elektrikli motor toplamda 370kW (496 hp) güç üretebilecek. Aracın mekanizması 4 çeker ve arkadan çekiş modlarında geçiş yapabilme özelliğine sahip ve sürüş ihtiyacına göre tork aktarımı yönlendirilebilecek. Audi'nin konsept aracının iç kısmında ise tamamen yeni nesil bir konsol tasarımı kullanılacak. Yapılan açıklamaya göre Audi e-tron Quattro modelinde iç paneller tamamen AMOLED paneller ile hazırlanacak.


1452215209_audi-e-tron-suv3.jpg

Araçta yer alan 95 kWh kapasiteli batarya ise bu SUV aracın tam şarj ile 500 km mesafelik bir menzil sunmasını sağlayacak. Akıllı sürüş modları ise oldukça dikkat çekici. Otonom sürüş modlarına da destek sunacağı ifade edilen aracın, trafikte otonom sürüş moduna ve kendi kendini park edebilme yeteneklerine sahip olacağı ifade ediliyor. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR >>