Chromecast altı ülkede daha satışa sunuldu

Cihazın ülkemize ne zaman uğrayacağı ise henüz bilinmiyor.

Chromecast altı ülkede daha satışa sunuldu

Google'ın yaklaşık bir yıl önce duyurduğu medya akış cihazı Chromecast altı ülkede (Güney Kore, Portekiz, İsviçre, Avustralya, Belçika ve Japonya) daha satışa sunuldu. İlk olarak Amerika'da raflarda olan USB belleği boyutundaki yeni akış cihazı mart ayında ise on bir ülkede daha kullanıcılarla buluşmuştu.

Android, iOS, PC ve Mac modellerle uyumlu olan, standart bir USB bellek boyutundaki bu cihaz, HDMI yuvasından TV’ye bağlanıyor ve bilgisayar, akıllı telefon ve tabletteki görüntünün TV’ye yansıtılmasını basit şekilde gerçekleştiriyor. Chromecast ayrıca televizyonunuzda web medya içeriklerini oynatmanın en kolay yollarından biri olarak gösteriliyor.

1401344072_pagechromecastreview2.jpg

Haftalık yayınlanan Time dergisi tarafından 2013'ün en iyi 10 aygıtı listesine bir numaradan girmeyi başaran Chromecast'in ülkemiz kullanıcılarıyla ne zaman buluşacağı henüz bilinmiyor. Ülkemizde sınırlı sayıda servis tarafından desteklenen aygıtın önümüzdeki aylarda ülkemize resmen giriş yapması bekleniyor. Fiyata gelince; Amerika'da 35$'dan satılan Chromecast Avrupa'da ise 35€ etiket fiyatına sahip.