CIA, MacBook'u da hacklemiş!

CIA skandalı şimdi de MacBook'a taşındı. WikiLeaks belgeleri ile CIA'in, MacBook'ları nasıl hacklediği ortaya çıktı.

CIA, MacBook'u da hacklemiş!

CIA belgelerini sızdıran WikiLeaks, bir anda teknoloji dünyasını sarsmıştı. WikiLeaks'in açıkladığı belgelere göre; CIA, Samsung Akıllı TV modellerini, Android cihazları ve iOS cihazları hacklemiş ve uzun yıllar bu cihazlar ile dinleme yapmıştı.

Ancak bu olayın bir gün sonrasında Apple, böyle bir açığın sistemlerinde bulunmadığını kullanıcıların güvenliğinin her zaman ön planda olduğunu dile getirmişti. Apple'ın başı iPhone'dan kurtulsa da şimdi MacBook ile derde girdi.

Gelen son bilgilere göre CIA, MacBook'ları da hacklemiş. Hem de şeytanın aklına gelmeyecek yöntemler ile. Örneğin; MacBook'unuza ethernet dönüştürücü taktığınızda, eğer bu dönüştürücü modifiye edilmiş ise CIA direkt olarak bilgisayarınıza sızabiliyor. Hack yöntemi bu kadarla da bitmiyor.

1490339354_hack.jpg

Sonic Screwdriver adı verilen yöntem ile MacBook'a taktığınız port dönüştürücüsü ile de CIA bilgisayarınıza sızabiliyor. WikiLeaks belgelerine göre ayrıca; CIA bazı MacBook modellerini daha fabrikadan çıkar çıkmaz hackliyor. CIA'e göre şüpheli kişiler eğer MacBook satın alacaksa, hack yazılımı önceden yükleniyor ve bu kişiler an ve an takip ediliyor.

Ancak söylenenlere göre; CIA'in bu hack yöntemleri 2013 sonrası satılan MacBook modellerinde işe yaramıyor.