Çin'in internet paranoyaklığı gitgide artıyor!

Çin hükümeti, sansür uyguladığı internetine bir yeni uygulama daha getireceğini açıkladı. Çin'de artık anonim dolaşmak tarih olacak!

Çin'in internet paranoyaklığı gitgide artıyor!

İnternette sansür denilince akla ilk gelen ülke olan Çin, VPN'i komple engellemesinin ardından büyük tepki toplamıştı. Apple da Çin'in yasalarına uyup tüm VPN uygulamarını Çin App Store'undan kaldırmıştı. Çin, bugün internet için bir ilginç hamle daha yapacağını açıkladı.

İnternette bildiğiniz gibi kişiler, anonim olarak yorum yapabiliyor. Ancak Çin hükümeti 1 Ekim tarihinden itibaren internette tüm kullanıcıların yorum yaparken gerçek kimliklerini kullanma zorunluluğu getireceğini açıkladı. Çin hükümeti bu hamlesi ile gerçek dışı dedikoduları, küfürleri ve yasa dışı mesajları engellemeyi planlıyor.

Çin'in bu hamlesi bir nevi mantıklı görünüyor. Sosyal medya kullananlar, herhangi bir görüşe, dine, halka ve muhalif olduğu her şeye sahte kimlikleri ile saldırabiliyor ya da yalan haberlerin ortaya çıkmasını sağlayabiliyor.

1503920797_cin.jpg

Sosyal medya platformları için kanunlar düzenlenmeden bu kadar popüler olması ve 7'den 70'e herkesin kullanabilmesi bu sorunları ortaya çıkacağının sinyallerini çok önceden vermişti. Bakalım ilerleyen günlerde ülkeler birlik olup sosyal medya ve internet için ortak bir düzenleme yapma kararı alacak mı?