Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi Türkiye'ye geliyor!

Çinli üreticinin kurucusu ve CEO'su olan Lei Jun, Pekin'de bir basın toplantısında planları açıkladı.

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi Türkiye'ye geliyor!

Çin'in önde gelen akıllı telefon üreticilerinden olan ve yakın zamanda satışa sunduğu amiral gemisi modelleri ile adından söz ettiren Xiaomi, Türkiye'de bulunan diğer dev firmalar ile rekabete hazırlanıyor. Firma bu sene 10 yeni ülke pazarına girecek. Bu pazarlar arasında Türkiye de yer alıyor. 

Çinli üreticinin kurucusu ve CEO'su Lei Jun, Pekin'de yapılan basın toplantısında 2014 yılı planlarını açıkladı. Xiaomi'nin listesinde Türkiye dışında Hindistan, Brezilya, Rusya, Meksika, Malezya, Filipinler, Endonezya, Tayland ve Vietnam gibi ülkelerde bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde Xiaomi'nin 2015'te 100 milyon adet telefon satma hedefi olduğu söyleniyordu. Bu haberle birlikte firmanın uluslararası pazarda genişlemeye doğru gideceği kanıtlanmış oldu.

1398335957_img20140424123407.jpg

Çin'in yükselen yıldızlarından olan Xiaomi birçok uzmana göre bu genişlemenin 2014 veya 2015 yıllarında olacağını dile getirmişti. Xiaomi'nin ülkemizde de resmi olarak yer almasını önemli bir gelişme olarak görebiliriz. Öyle ki, Ülkemizde birkaç firmanın tekelinde kalınmaması, tüketicilerin daha uygun fiyatlı cihazlara sahip olmaları için, yeni bir alternatif olacak diye düşünüyorum.