Çinli bilim adamlarından ses hızında denizaltı!

Çinli bilim insanları, ses hızına erişebilen bir denizaltı yaparak ulaşım, taşıma ve savaş teknolojilerinde çığır açmayı planlıyor.

Çinli bilim adamlarından ses hızında denizaltı!

Çinli bilim insanları, ses hızına erişebilen bir denizaltı yaparak ulaşım, taşıma ve savaş teknolojilerinde çığır açmayı planlıyor. Denizaltının ilk yolculuğunu, 10 bin kilometrelik Şangay-San Francisco üzerinde yaklaşık 2 saat içinde yapması hedefleniyor.

Deniz uçaklarına artık gerek kalmayacağını savunan bilim insanları, Soğuk Savaş sırasında sovyetlerin ürettiği denizaltı teknolojisini, çağın teknolojisiyle üst seviyeye taşıdı. 5700km/h’ye ulaşması planlanan denizaltı, sahip olduğu süper kavitasyon sistemi sayesinde suyun sürtünmesini sıfıra indirecek.

1409147952_img20140826200747.jpg

Yakın zamanda hayata geçirilmesi planlanan denizaltının, ilk yolculuğunu, 10 bin km’lik Şangay-San Francisco üzerinde yaklaşık 2 saat içinde yapması planlanıyor. Şimdiye kadar insansız araçlar için kullanılan kavitasyon, getirilen kısıtlamalardan sonra geliştirilememişti.

Ayrıca savaş ve ulaşım alanında tüm ezberleri bozmak üzere olan bilim insanları, ellerindeki teknoloji ile yüzücüler için sürtünmeyi azaltan mayo yapmayı da hedefliyor.

Kaynak: Ntv