Çocuklar İçin Akıllı Saat: Tencent QQ Watch

Akıllı saatin her türlüsünün çıktığı bu dönemlerde çocuklar da unutulmadı.

Çocuklar İçin Akıllı Saat: Tencent QQ Watch

Çinli firma Tencent'in çocuklara özel olarak ürettiği Tencent QQ Watch hem tasarımsal olarak hem de içinde barındırdığı özelliklerle çocuklar için birebir. Rengarenk tasarlarlanan bu saatler için kullandığımız "çocuklara özel" ibaresi sadece tasarımı için değil. Aynı zamanda bu saat ile çocuğunuzun güvenliğini de sağlayabiliyorsunuz.

Tencent QQ Watch, 125x125 çözünürlüğünde 1.12 inç boyutunda bir ekrana sahip. Aynı zamanda cihazın IP65 sertifikası bulunuyor. Yani çocuklar yağmurda, duşta,havuzda, dilediği sulu ortamda bu saatini çıkarmadan oynayabilecekler. Saatin içerisinde 2G, GPS ve Wi-Fi bağlantıları mevcut. Fakat bunlar tabii ki çocuklar için sınırlandırılmış.

Cihazın üzerinde bir adet SOS butonu bulunuyor. Çocukların tehlike anında bu butona basmasıyla GPS'den yeri anında bulunuyor ve bu bilgiler aileye iletiliyor. Bu saatin çocuklara hitap edebilecek bir başka özelliği ise WeChat desteği. Çocuklar akıllı saatlerinden WeChat üzerinden mesajlaşırken 0.3 mega-piksellik kamera ile de fotoğraf çekebilecekler.

Tencent QQ Watch'ın pi ömrü ise beş gün. Bu süre "normal" akıllı saatlere göre oldukça iyi. Tencent QQ Watch'ın fiyatı henüz belli değil. Ekim ayında cihazın satışa çıkması ile saatin "bilmediğimiz" özellikleri de ortaya çıkacaktır.