Çocuklar için programlama eğitimi veren siteler

Çocukların program yazmayı öğrenebileceği 5 yararlı platform.

Çocuklar için programlama eğitimi veren siteler

Teknoloji artık hayatımızın tamemen bir parçası oldu. Çocuklardan, yetişkinlere kadar hemen hemen herkesin kullandığı teknolojiye olan önem gün geçtikçe daha da artmaya devam ediyor. Tabi bunun ile beraber teknoloji programlarıda öenm kazanıyor.


Özellikle son zamanlarda geleceğin mesleği olan bilgisayar programcılığına olan önem giderek artıyor. Küçük yaşlarda çocuklara verilmeye başlayan programlama eğitimleri, sektöre yeni bireylerin katılmasına yardımcı oluyor. Çocuklara algoritma kurmasını öğreten bu eğitimi destekleyen 15 siteyi sizler için listeledik.

1-) Codecademy

Temel düzeyde kodlama bilgisi olanlara yönelik olan platform, uygulama veya web sitesi üzerinden pratik yapma imkanı veriyor. Dünya çapında 25 milyon kullanıcısı olan platformun malesef ki Türkçe dil desteği bulunmuyor.

1462133556_codecademy.png

2-) Codea

Sadece iPad cihazlarda kullanılabilen uygulama, çocukların programlamayı öğrenebilmeleri için güzel bir başlangıç noktası. Basit bir kodlama diline sahip olan uygulama, tasarımlara müdahale etme imkanı veriyor.

1462133572_codea.png

3-) Code School

Videolu eğitimler sayesinde web teknolojileri üzerine kod yazmayı öğreten Code School, katılımcılarına önce video izliyor, ardından kod yazdırıyor ve buna dair geri bildirim alarak kendilerini daha fazla geliştirme imkanı sunuyor.

1462133591_codeschool.jpg

4-) Code.org

Yaklaşık 7 milyon üyesi bulunan platform, "her öğrencinin bilgisayar bilimlerini öğrenmek için fırsatı olmalıdır" misyonu ile yola çıktı. Kayıtlı öğrenciler tarafından yazılmış 11,151,730.618 satır kodun bulunduğu platform, yeni kod yazmaya başlayanlar için güzel bir kaynak oluyor.

1462133610_codeorg.jpg

5-) Geleceği Yazanlar

Cep telefonu operatörü Turkcell’in sosyal sorumluluk projesi olan Geleceği Yazanlar platformu, başlangıç seviyesindeki birçok kişinin eğitim alarak iş fırsatları dahi bulabildiği bir online akademi.

1462133627_gelecegi-yazanlar.jpeg