Corning firması üç kat dayanıklılık sunan Gorilla Glass 3'ü duyurdu

Üç kat daha dayanıklı yapı sunan cam duyuruldu

Corning firması üç kat dayanıklılık sunan Gorilla Glass 3'ü duyurdu

Teknolojinin birçok alanında üretimini gerçekleştirdiği özel camları kullanılan şirket, yeni nesil dayanıklı cam kaplamasını duyurdu. Gorilla Glass 2’ye nazaran daha gelişmiş bir yapı sunulurken cam tanecikleri arasındaki bağlar daha da güçlendirildi. Böylece çizilme ve darbelere karşı dayanıklı bir çözüm oluşturuldu.

Cep telefonu, tablet, bilgisayar, televizyon gibi kullanım alanı oldukça geniş olan cam yapısına en fazla mobil telefonlarda ihtiyaç duyuyoruz. Günlük hayatta sürekli yanımızda bulundurmamız gereken mobil cihazları cebimizde ve çantamızda taşırken bazen dikkatsiz durumlar olabiliyor. Ekran üzerine konumlandırılan bu cam yapısı sayesinde telefonlarımız dış etkenlere karşı korunuyor.
1357281279_gorilla-glass-blog480.jpg

Bir diğer gelişme ise ekran çizilmelerinde sağlanmış görünüyor. Olası çizilmelerde telefonun çizikleri görünebilme özelliğini büyük oranda azaltmış. Bu şekilde telefonun çizilmesi durumunda bile rahatsız edici bu görüntüler en aza indirgeniş olacak. Dünya genelinde 1 milyardan fazla cihazda kullanılan Gorilla Glass camlar, CES 2013’te yeni çözümlerle basın karşısına çıkacak.