Corning Gorilla Glass 4 test edildi! Video

Corning firmasının darbelere dayanıklı yeni ekran camı Gorilla Glass 4'ün test ve reklam filmi yayınlandı.

Corning Gorilla Glass 4 test edildi! Video

Bir çok mobil cihazda 2007 yılından beri kullanılan darbelere ve çizilmelere karşı dayanıklı ekran camı Corning Gorilla Glass, yeni versiyonunu tanıttı.

1416599942_img20141121213004.jpg

Corning firmasının üretimini yaptığı Gorilla Glass, bugüne kadar toplamda 3 milyar cihazda kullanıldı. Üçüncü jenerasyon Gorilla Glass hala mobil teknoloji üreticilerinin en yeni cihazlarında kullanılıyor. Corning'in yeni Gorilla Glass 4'ü 0.7 mm kalınlığındaki Gorilla Glass 3'e göre daha ince olacak. Böylece gözle görülür olmasada daha ince cihazlar görebileceğiz. Gorilla Glass 4'ün kalınlığı Gorilla Glass 3'e göre 0.3 mm incelerek sadece 0.4 mm olacak.

1 metreden yükseklikten düşen cihazlar üzerinde yapılan ölçümlemelere göre yüzde 80 koruma sağlayan Gorilla Glass 4, 3'e göre daha ince olmasına rağmen daha dayanıklı olacak.

Tabi bu koruyucu camın kırılmaz olacağı anlamına gelmiyor. Yüzeyden gelen darbeleri emsede  yanlardan alınacak darbelerde daha önceki tecrübelerde olduğu gibi yine ekranlar hasar görecektir. Öte yandan 2015 yılı içerisinde çıkacak amiral gemi modellerinde Corning Gorilla Glass 4'ün kullanılacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.