Cortana, iOS ve Android'e geliyor

Microsoft dijital asistanı Cortana'yı yeni özellikleri ile birlikte sonbaharda iOS ve Android için yayınlamayı planlıyor.

Cortana, iOS ve Android'e geliyor

Microsoft'un kişisel dijital asistanı olan Cortana'nın yeni bir sürümü üzerinde çalıştığı rapor edildi. Windows Phone ve Windows 10 masaüstü platformunda mevcut olan servisin bu yıl diğer platformlarada sunulacağı belirtildi.

Kaliforniya merkezli şirketin kod adı "Einstein" olan bir proje üzerinde çalıştığı biliniyordu. Einstein projesi, şu an simülasyonu gerçekleştirilen bir yapay zeka ile kurulan iletişimden oluşan veritabanını edinme aşaması. Yeni Cortana'ya eklenecek bu özellik sayesinde uygulamanın daha fazla komutu anlaması ve bunlara tepki vermesi sağlanacak.

1426427393_img20150315011939.jpg

Microsoft Research bölümünün başkanı Eric Horvitz, Einstein projesi hakkında yapılan konuşmada Reuters'a yaptığı açıklamada: "Biz sonbahar sonuna kadar Cortana'yı hem Windows Phone ve Windows 10'a hemde diğer platformlara sunmayı planlıyoruz. Microsoft olarak diğer platformlar için sunacağımız Cortana'nın bu platformlardaki kullanıcılarında ihtiyaçlarını karşılayacak ilk akıllı ajanını sunmayı hedefliyoruz. Konu hakkında çalışmalarımız devam ediyor" denildi.