CS:GO Milli Takımımız Dünya Şampiyonu oldu!

TWC 2016 turnuvasında CS:GO Milli Takımımız büyük bir başarı elde ederek Dünya Şampiyonu oldu.

CS:GO Milli Takımımız Dünya Şampiyonu oldu!

Ülkemizde E-spor ile uğraşmaşmak isteyen gençleri "sizler oyun oynuyorsunuz sizden bir şey olmaz" diyerek küçük görmeye çalışan o büyük kalabalığa rağmen CS:GO Milli Takımımız dün gece Dünya Şampiyonu olarak güzel bir cevap verdi.

Önceki akşam Sırbistan'ın Belgrad şehrinde gerçekleşen 2016 Dünya Şampiyonasında CS:GO Milli Takımımız destan yazdı. Milli takımımız yarı finalde Fransa‘yı yarı eledikten sonra, Danimarka – Arjantin yarı final maçının galibi Arjantin ile final karşılaşmasını oynadı.

The World Championship 2016 ismiyle düzenlenen CS:GO turnuvasında Arjantin Milli Takımını 2-1'lik skorla yenen CS:GO Milli takımımız Dünya Şampiyonu oldu.

TWC 2016 final serisine geriden başlayan CS:GO Milli Takımımız özellikle Train haritasında 11-0 geriden gelerek şampiyonluğa ulaştı. TWC 2016'da finallere kalan 8 ülkenin sıralaması ve ödülleri şu şekilde.

Türkiye : 50 bin dolar

Arjantin: 25 bin dolar

Fransa: 10 bin dolar

Danimarka:10 bin dolar

Tunus: 2 bin beş yüz dolar

Kanada: 2 bin beş yüz dolar

Singapur: 2 bin beş yüz dolar

İsveç: 2 bin beş yüz dolar

Oyuncuların seyahat ve barınma masrafları içinde 50 bin dolar ödenek ayrılmış. 

CS:GO Türkiye Milli Takımı

TWC 2016'da Dünya Şampiyonu olan milli takımımızın kadrosundaki oyuncularımızı en azından isim olarak da tanımalıyız.

Çağatay “DESPE” Sedef
Can “XANTARES” Dörtkardeş
Buğra “Calyx” Arkın
Engin “MAJ3R” Kupeli
Ahmet “paz” Karahoca

Can " XANTARES; " DÖRTKARDEŞ sosyal medya hesabından sevincini paylaştı

Argentina'e karşı 2-1 kazandık, bizimle birlikte olan bütün TÜRKİYE'ye teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız işte, TÜRKLERİN GÜCÜNÜ BİR KEZ DAHA GÖSTERDİK. TEŞEKKÜRLER TÜRKİYE!

1476072740_cs-go-milli-takimi-dunya-sampiyonu-oldu-1.jpg

Spikere büyük tepki!

2016 Dünya Şampiyonasının yapıldığı arenada Türk izleyici bulunmaması ekibimize deplasman havası yaşatmış olsa da tüm inançlarını oyuna yansıtan CS:GO Milli Takımımız turnuvada şampiyon oldu. Şampiyonluk coşkusu Türkiye’de sanal alemde çok kullanılan "As Bayrakları As" sloganı ile bütün coşkusuyla yaşandı. Dikkat çeken bir diğer olay ise turnuva spikerlerinin taraflı yayın yaparcasına sürekli olarak Arjantin’i övmeleri ve öne geçtikleri süreçlerde heyecanlanmaları oldu. Bu durum ülkemizde büyük bir öfkeye dönüştü. E-Spor hayranları, yöneticileri ve çalışanları duruma sosyal medyada tepki gösterdi.

1476089928_cs-go-milli-takim-spikere-buyuk-tepki.jpg