Darüşşafakalı robot Amerika yolcusu!

Darüşşafaka Robot Kulübü’nün yeni robotu ABD’de düzenlenecek uluslararası robot yarışmasına katılacak.

Darüşşafakalı robot Amerika yolcusu!

Yedi yıldır ABD’de FIRST (Foundation For Inspiration and Recognition of Science and Technology) organizasyonunun düzenlediği robot yarışmasına katılan Darüşşafaka Robot Kulübü, ABD’nin Orlando şehrinde düzenlenecek olan yarışma için robotunu ABD’ye gönderdi.

 Yarışmanın amacı robot rekabeti değil!

Yarışmada her sene farklı bir görev seçiliyor ve takımlardan bu göreve uygun robot tasarlamaları bekleniyor. Darüşşafakalı öğrencilerin geri dönüşüm alanında hazırladığı robot iddialı olmakla birlikte, yarışmada amaçlanan, bir rekabet ortamı oluşturmaktansa öğrencilerin birbirlerine yardım ederek robotlarını geliştirmeleri…

Darüşşafakalı 14 öğrenci ve 3 öğretmenin katıldığı, kulübün kurulmasına vesile olan Fikret Yüksel Foundation ve Siemens’in sponsor olduğu bu heyecanlı yolculuğun sonucu 14 Mart’ta belli olacak.

1425056381_10.jpg

Darüşşafaka Robot Kulübü Öğrencileri:

Kerem Tolu, Emirhan Subaşı, Sinem Kayan, Asil Can Dönmez, Ecem Kaval, Barış Demirci, Elif Çağla Karanfil, Buğra Uca, Veysel Kazancı, Güney Kılıç, Zeynep Tuna, Ahmet Turhan Ay, Emine Şevval Aygül, Mertcan Gür, Berk Durgut, Ahmet Cüce. Gözlemciler: Şeyhmus Aca, Eren Sanır, Ali Akgül.

Öğretmenler:

Gürsoy Mantaş, Metin Korkmaz, Mete Karaca

Robot Kulübü’ne destek veren Siemens mühendisleri:

Özgür Aslan, Engin Bulanık, Tolga Kaya, Eren Ulusoy

1425056396_11.jpg1425056405_12.jpg1425056415_13.jpg