Dell Latitude Rugged Extreme, zorlu koşullar için tasarlandı

Dell Latitude Rugged Extreme modelleri; askeri alanlar, inşaat alanları ve kamu güvenliği bölgeleri gibi alanlardaki kullanıcıların karşılaştığı toz, nem, düşme, titreşim ve uç sıcaklıklar gibi zarar verici durumlara direnç gösterebilmeleri için özel olar

Dell Latitude Rugged Extreme, zorlu koşullar için tasarlandı

Dell, en zorlu fiziksel koşullarda güçlü çözümlere ihtiyaç duyan kullanıcılar için Latitude 14 Rugged Extreme dizüstü bilgisayar ve Latitude 12 Rugged Extreme dönüşebilir dizüstü bilgisayar serisini duyurdu.

ABD Eski Deniz Subayı ve Dell Müşteri Çözümleri Grubu Ticari Bilgisayarlar Başkan Yardımcısı Kirk Schell, ürün grubu ile ilgili olarak, "Sıfırdan tasarlanan ve endüstride daha önce görülmemiş yeniliklere sahip olan Latitude 12 ve 14 Rugged Extreme modelleri, Dell'in dayanıklı ürünler dünyasındaki yenilenen ve genişleyen kararlılığının başlangıcını simgelemektedir. Rugged Extreme ürün grubu, rakip markaların ürünlerinde başka örneği bulunmayan ve Latitude adının söz verdiği gibi güvenilir, güvenli, yönetilebilir ve toplantı odasından inşaat alanına veya işiniz sizi nereye götürüyorsa, oraya kolayca taşınabilen bilgisayarlardan oluşuyor” diyor.

 1400594693_dr01.jpg

Zor koşullara özel

Dell Latitude Rugged Extreme modelleri; askeri alanlar, inşaat alanları ve kamu güvenliği bölgeleri gibi alanlardaki kullanıcıların karşılaştığı toz, nem, düşme, titreşim ve uç sıcaklıklar gibi zarar verici durumlara direnç gösterebilmeleri için özel olarak üretildi.

Latitude Rugged Extreme dizüstü bilgisayarları, üçüncü parti test merkezleri tarafından 183 cm'ye kadar değişen yüksekliklerden yere düşürülme de dahil olmak üzere, askeri standartlara uygunluk, emisyon ve tehlikeli madde sertifikasyonlarına uygunluk açısından bağımsız olarak test edildi.

Dell Latitude 12 ve 14 Rugged Extreme modelleri, darbe dirençli ultra polimer ve dayanıklı magnezyum alaşımı da dâhil olmak üzere, en sağlam malzemelerle üretildi. Verilerin rüzgâr ve yağmur gibi dış etmenlere karşı sızdırmaz kapılarla ve sıkıştırma contalarıyla korunması sağlanırken, serinin dördüncü nesil QuadCool™ ısı yönetimi sistemiyle, yüksek sıcaklıklarda dahi performanstan ödün vermemesi sağlandı.

 1400594713_dr03.jpg

Latitude Rugged Extreme ürün grubu, aşağıdaki yenilikleri de içeriyor;

  • Arka ışığa daha az ihtiyaç duyarak parlama ve yansımayı azaltan, şiddetli güneş ışığı altında çalışabilmenizi sağlayan, açık havada rahatça okunabilen ekran.
  • Kalın eldivenle kullanımda dahi sezgisel hareketleri algılayabilen, dirençli, çoklu dokunmatik ekran.
  • Endüstrinin ilk dayanıklı çevrilen menteşeli dönüşebilen ekranı.
  • Tüm Dell Rugged Extreme portföyü için, şekil faktöründen bağımsız bir olarak birbiriyle uyumlu kenetlenme özelliği ve buna bağlı maliyet tasarrufu.
  • “Anında gizlilik" moduna sahip "RGB" arka ışıklı, kişiselleştirilebilen klavye.
  • 16 GB'a kadar bellek, 512 GB'a kadar katı hal sürücüsü seçenekleri.
  • Kapaklı Full HD web kamerası.
  • Alt bölümde flaşlı 8 MP kamera.
  • USB 3.0 özelliği, Latitude 14 Rugged Extreme modelinde iki adet seri / RJ-45 bağlantısı.

Latitude 12 ve 14 Rugged Extreme dizüstü bilgisayarları, sırasıyla 8,5 ve 14 saatlikuzun pil ömürleriyle bütün bir vardiya boyunca kesintiye uğramadan her yerde verim alabilmenizi sağlıyor. Her iki modelde dördüncü nesil “Intel Core” işlemciler ve hızlı katı hal sürücüleri, Latitude 14'te ise ayrı ekran kartı seçenekleri yer alıyor. Her an bağlı kalabilmek için mobil genişbantve GPSgibi bir dizi kablosuz bağlantı özelliğide seride yer alıyor.

Toplantı odasından inşaat alanına

BT departmanlarının şart koştuğu denetim mekanizmalarından ödün vermeden, kullanıcıların istedikleri her zaman ve her yerde bağlantı kurabilmelerini sağlayan; mükemmel güvenlik, yönetilebilirlik ve güvenilirlik olanakları sunan Rugged Extreme 12 ve 14, uzaktan yönetim kabiliyetiyle kolaylaştırılmış sistem yönetimine sahip. “Intel vPro” teknolojisiyle bant dışı yönetim, FIPS 140 - 2 uyumlu Güvenli Platform Modülü (TPM1.2), Dell Veri Koruma / Şifreleme ve ControlVault gelişmiş kimlik doğrulama özelliklerine sahip olan seri, Dell'in kapsamlı servis seçenekleriyle de destekleniyor.