Dell’den Orta Seviye Depolama Serisi için Ekonomik ve Akılcı Çözümler

Dell özellikle şirketler için sunduğu depolama çözümleri ile öne çıkmayı amaçlıyor.

Dell’den Orta Seviye Depolama Serisi için  Ekonomik ve Akılcı Çözümler

Dell duyurduğu tüm gerekli özelliklere sahip yeni kurumsal depolama dizileriyle, üst düzey depolama becerilerini, orta seviye çözümlerine de eklediğini açıkladı. Dell, büyüyen yazılım tanımlı depolama (SDS) ekosisteminin ayrıntılarını da paylaşırken, yeni Dell bütünleşik sunucu-depolama aygıtlarıyla portföyünü genişletme planlarını da paylaştı.

Yeni Dell Storage SC4000 Serisi depolama dizileri, Dell'in ekonomik, yüksek performanslı orta seviye çözümlere kapsamlı, kurumsal düzey depolama özellikleri eklediği yeniliklerden biri. Bu yeni diziler sayesinde müşteriler, “tümüyle flash disk” çözümünün verdiği etkileyici performansı rekabete göre yüzde 72'ye kadar daha ucuza1 yakalayabilecekleri gibi, tek bir depolma dizisi içinde yüksek “flash disk” performansı ile “düşük maliyetli disk” kombinasyonu sayesinde maliyet açısından en verimli çözümleri elde edebilecekler. 

Bu yeni depolama dizisi serisi, BT'yi daha etkili ve kullanışlı kılmak amacıyla Dell’in müşteri odaklı, amaca özel tasarlanmış kurumsal ürün portföyüne eklendi.

Dell EMEA Gelişen Pazarlar Bölgesi, Türkiye-Afrika Kurumsal Ürünler Bölgesel Pazarlama Müdürü Tunç Erkan konuyla ilgili olarak; Dell Storage SC4000 Serisi, kurumsal depolama ekonomisini yeni baştan tanımlıyor. Orta seviye depolama gereksinimleri olan müşterilerin daha rekabetçi olabilmeleri için, büyük boy depolama çözümlerinin gelişmiş özelliklerini ve olağanüstü bir fiyat-performans dengesini sunuyor. Bir yandan yenilikçi SAN teknolojisi arayışında olan müşteriler için değer yaratacak çözümler sunarak Dell depolama portföyündeki dönüşümü büyük adımlarla ilerletirken, veri yönetimi için devrimci yaklaşımların peşindeki müşterilerimizi de yazılım tanımlı depolama (SDS) ve bütünleşik çözümlerle destekliyoruz” diyor.

Küçük Kurulumlar İçin Büyük Boy Kurumsal Depolama Özellikleri

Dell Storage SC4000, küçük ölçekte ve yüksek performanslı ekonomik depolama dizileri arayan müşterileri desteklemek üzere 2U, 24 sürücülü depolama alan ağı olarak piyasaya sunuldu. Bu yeni dizi, Dell Compellent ve EqualLogic teknolojisinden yararlanarak, tam özelliklere setine sahip Dell Storage Center 6.5 ile EqualLogic iSCSI yazılım katmanını bir araya getiriyor. Bu yeni seri, hem Fiber kanal hem de iSCSI bağlantısını desteklerken orta seviye kurulumlar için ölçeklendirilmiş ve fiyatlandırılmış büyük SAN'lar ile aynı gelişmiş kapasiteleri sunacak şekilde tasarlandı.

Dell Storage SC4020, 400 terabayt'ın üzerinde işlenmemiş kapasiteye kadar ölçeklendirilebilirken, yüksek performanslı, orta seviye SAN’a geçiş ya da uzak ofis depolama çözümü ihtiyacı olan tüm endüstrilerin ve her ölçekte organizasyonların çeşitli iş yüklerini destekliyor. Örneğin, SC4020, 24 sabit disk sürücülü tek bir 2U SAN'da, 10.000 adede kadar Microsoft Exchange 2013 posta kutusunu barındırabiliyor. OLTP benzeri iş yükleri için, bir milisaniyeden az gecikmeyle yaklaşık 120.000 IOPS elde edebiliyor.3
 
Yeni diziler, Dell Compellent SC8000 ile aynı akıllı veri katmanlandırma becerileriyle satışa sunulurken, verileri geleneksel döner medyalı sürücülerle flash diskler arasında taşıyarak, depolama maliyetlerini ciddi anlamda optimize edebiliyor. Müşteriler, flash sürücü türleri arasında gerçek zamanlı katmanlandırma ve 15K disk teknolojisi bütçesine eş değerde, “tümüyle flash” performansı elde edebiliyor. Bu sayede depolama maliyetleri azalırken, daha önce “tümüyle flash depolama“ çözümünün ulaşılamaz düzeyde maliyetli kabul edildiği OLTP, veri tabanı gibi iş yükleri için de çok daha iyi bir performans yakalamak mümkün oluyor.
Dell Storage SC4020, operasyonel görevleri basitleştirebilen ve toplam sahip olma maliyetini düşürebilen tek bir merkezi yönetim arabirimi sayesinde, Dell Compellent SC8000 dizilerine mükemmel bir replikasyon çözümü olabilmekte.
1411048318_dell-storage-sc4020.jpg
 
Yeni Dell Storage dizisi, serisi müşterilere şunları da sunuyor:
Benzersiz Müşteri Değeri: Çözümü, orta ölçekli gereksinimler ya da uzak ofis dağıtımları için ideal seçenek haline getiren çok verimli SAN ve kompakt boyut.
Kurumsal Sınıf Performans: Çift denetleyici desteği ve tümüyle flash ya da karma SSD/HDD yapılandırmalar ile SAN optimizasyonu.
Üstün Depolama Zekâsı: Gelişmiş otomasyon ve kontrol ile depolama ortamının otomatik olarak ayarlanması.
Gelişmiş Yazılım Becerileri: Gerçek zamanlı otomatik seviyelendirme, kopyalama, az yer kaplayan provizyonlar, anlık görüntüler ve birden fazla yerel ve uzak SAN için merkezi yönetim.
Yenilenmesi Gerekmeyen Yazılım Lisansları: Sadece bir kere satın alınan ve donanım yükseltmelerinde bile geçerli kalan yazılım lisanslar.
Birleştirilmiş Depolama: Tek bir yönetim konsolundan Dell Fluid File System ile hem blok hem de dosya depolamasını yönetebilme.
Birinci sınıf Dell Co-pilot Destek: Merkezileştirilmiş destek hizmetleri ile sistem performansının ve tutarlılığının artırılmasına yardımcı olan 7x24 aktif sistem izlemeyi bir arada sunan Dell desteği.