Dev asteroid Dünya'ya teğet geçecek!

5 kilometre yarıçapındaki Phaethon, 17 Aralık’ta Dünya'nın çok yakınından geçecek.

Dev asteroid Dünya'ya teğet geçecek!

Phaethon adlı asteroid 17 Aralık’ta Dünya'nın çok çok yakınından geçecek. Dünya’ya 10 milyon kilometre mesafeden geçecek gök taşı, 5 kilometre yarıçapında. Uzmanlar, asteroidin gezegenimiz için hiçbir tehdit taşımadığını belirtiyor. Peki gezegenimiz olası bir asteroid çarpmasına kadar ne kadar hazırlıklı?

NASA'ya göre, böylesi bir durumda geleceğimiz hiç de parlak değil. Gezegenimizin göktaşı çarpmasına karşı hazır olmadığı uyarısında bulunan NASA'dan Dr. Joseph Nuth, yaptığı konuşmada sürpriz bir asteroide müdahale edecek sürenin olmayabileceğinin altını çizdi. En büyük sorunun insanlığı böyle bir durumda ne yapacağına dair kesin bir fikrinin olmaması olduğunu belirten Nuth, bu denli bir riskin her an gerçekleşebileceğinin altını çizdi ve bir de öneride bulundu.

1511001012_oebb6ghvu-v45cg2vwtka.jpg

Nuth'a göre, bu riski ortadan kaldırmanın en garanti yolu uzaya tek görevi gezegenimize çarpması muhtemel asteroidleri inceleyecek bir araç göndermek. Üzerinde yoğunlaşıldığında bu aracın bir yıl içinde göreve başlayabileceğini belirten Nuth, söz konusu aracın gezegenimize çarpma olasılığı olan asteroidleri durdurabilecek kapasitede olacağını da belirtti.