Devrim yapacak akıllı telefon bu tarihte geliyor

Google'ın müthiş projesi Project Ara'nın tarihi belli oldu.

Devrim yapacak akıllı telefon bu tarihte geliyor

Google'ın Project Ara konsepti, cep telefonu dünyasındaki ilginç projeler arasında yer alıyor. Konsepte göre cihaz, alüminyum bir iskelet üzerinde birleştirilebilen donanım modüllerinden oluşuyor. Bu modüller kameradan pile, biyolojik sensörlerden çevre izleme teknolojilerine telefonun herhangi bir parçasının yerine geçebiliyor. Yani donanım özellikleri bütçeye göre değişebiliyor.

Bildiğiniz gibi Project Ara geliştirici konferansı Mountain View, Kaliforniya Bilgisayar Tarihi Müzesi'nde devam ediyor. Bu konferans sayesinde Project Ara’nın bazı bilgileri ortaya çıktı. ARA'dan sorumlu proje lideri Paul Eremenko, 1 Nisan’dan 2015’e kadar Project Ara ile yapılacakların planını bugün ortaya koydu.

1397641905_ara-goals.png

Yayınlanan plana göre aşağıdakiler olacak:

İkinci bir geliştirici konferansı Temmuz ayında gerçekleşecek ve Eylül ayında üçüncü olacak. Bu konferanslar geliştiricileri doğru yönde hazırlamak için yapılacak.

Ara’nın modülleri UNIPRO'nun standardına uygun olarak Mayıs ayında iletişim kurabilecek. Fonksiyonlarının sistem düzeyinde Eylül ayında hazır olması bekleniyor.

Android aynı anda dinamik donanım desteği vermiyor ve Ara ekibinin bir işi de bu desteği sağlamak. Aralık ayında da bu sorun giderilecek.

2015 Ocak ayı başlarında Project Ara sınırlı sayıda beta şeklinde piyasaya sürülecek. İlk cihaz gri bir telefon olarak raflarda yerini alacak.

1397642121_google-project-ara-large.jpg