Dikkat! Bu video iPhone'u çökertiyor!

Bir video bağlantısı iPhone'unuzu kullanılamaz hale getirebilir. Dikkat! Bu video bağlantısını arkadaşlarınız şaka niyeti ile size atabilir.

Dikkat! Bu video iPhone'u çökertiyor!

iPhone, kullandığı işletim sistemi iOS ile genelde oldukça istikrarlı ve güvenilir olarak bilinir. Apple'ın kapalı dosya sistemi ve benzeri diğer kısıtlamalar rahatsız edici olabilir ancak güvenlik için bunlar gerekli görünüyor.

Video bağlantısı iPhone'unuzu kilitliyor!

Yine de bu yeterli olmuyor ve zaman zaman bazı tehditler ortaya çıkabiliyor. Bazen kötü amaçlı yazılımlar, üçüncü taraf uygulama mağazalarında uygulamalara gizleniyor ve bu şekilde kullanıcıların telefonuna yükleniyor. iPhone’nuzu tamamen çökertmek için tasarlanmış bu kötü yazılım, işletim sistemi içinde bir hata varmış gibi gösteriyor.

Geçen yıl, belirli karakterlerden oluşan bir metin mesajı iPhone’ların çökmesine neden olmuştu. Şimdi de başka bir tehlike iPhone’ları tehdit ediyor. VK.com web sitesinde bulunan video bağlantısı (bir goo.gl veya bit.ly kısaltıcı aracılığıyla maskelenebilir) iPhone’unuzu kullanılamaz hale getiriyor.

İlk başta bir şey belli olmuyor. Kullanıcı üç dakikalık bu videoyu izledikten sonra telefonu birkaç saniye daha kullanmaya devam ediyor. Ama sonrasında telefon yavaşlamaya ve ana sayfa düğmesi gibi düğmeler ve ekran fonksiyonu yanıt vermemeye başlıyor.

Bu sorun donanım sıfırlamadan sonra ortadan kalkıyor iPhone'u yeniden başlatmak için donanım denetimlerini kullanıyorsunuz. Böyle bir şey başınıza gelir ve telefonunuz donarsa güç ve ses azaltma düğmelerini basılı tutun (iPhone 7'den daha eski cihazlarda güç ve Home tuşu).

Aşağıdaki videolar, aksaklığı gösteriyor ve iOS 5’li iPhone 4’ten iOS 10’lu iPhone 7’ye kadar tüm iPhone'ları çökerteceğini gösteriyor. Aşağıdaki videoları izleyerek sorunun nasıl olduğunu görebilirsiniz.