Dizi ve film siteleri kapatılabilir!

Dizi sitelerinin geleceğini etkileyecek bir dava sonuçlandı. Foxtel'in kazandığı dava emsal gösterilip, tüm dünyada dizi siteleri kapatılabilir.

Dizi ve film siteleri kapatılabilir!

Avustralyalı televizyon şirketi Foxtel, geçtiğimiz gün emsal olabilecek bir dava için ilk adımı attı. Foxtel, geçtiğimiz aylarda kendi Stream servisi olan Foxtel Now'ı duyurmuştu. Netflix benzeri bir sistem olan Foxtel Now'da, kullanıcılar aylık ücret ödeyip dizi ve filmleri yasal olarak izleyebiliyordu.

Foxtel, kendi servisini korumak adına; Mayıs ayında ihtarname gönderdikten sonra tam 128 adet dizi ve film yayınlayan korsan siteye bugün dava açtı. Foxtel'in açmış olduğu dava sadece Avustralya'da yayın yapan korsan yayınları kapsamıyor. Eğer davada bu sitelerin aleyhinde bir karar çıkarsa, Foxtel tüm dünyada korsan dizi ve filmleri yasaklatabilir.

Foxtel ile davalık olan bazı sitelerden bazıları şunlar: YesMovies, Vumoo, CartoonHJD, Putlocker, Watch Series 1, Watch Series 2, Project Free TV 1, Project Free TV 2, Watch Episodes, Watch Episode Series, Watch TV Series, The Dare Telly, Putlocker9.is, Putlocker9.to, Torlock ve 1337x.

1502345948_westworld.jpg

Peki, bu durumdan en çok etkilenen diziler hangileri olacak?

10- The Grand Tour

9- Suits

8- Lucifer

7- Vikings

6- The Big Bang Theory

5- Arrow

4- The Flash

3- Westworld

2- The Walking Dead

1- Game of Thrones