DNS değiştirme ve yasaklı sitelere girme

Windows 7'de DNS nasıl değiştirilir?

DNS değiştirme ve yasaklı sitelere girme

İnternet üzerindeki sunucular IP denilen bir tür adrese sahiptir. Kullandığınız bilgisayarlar daha doğrusu internete erişen cihazlar IP adresleri üzerinden iletişim sağlarlar. 

IP adresinin akılda tutulması oldukça zordur. Bu sebepten alan adları işimizi kolaylaştırır.  Siz tarayıcınızın adres satırına teknolojioku.com yazdığınızda DNS sunucu siz farkında olmadan bunu IP adresine çevirir ve IP adresi ile iletişime geçer. Bu kısa bilgiden sonra asıl konumuza dönelim.

Windows 7'de DNS nasıl değiştirilir?

Windows 7 işletim sisteminde "Başlangıç Ekranı" denilen bir karşılama ekranı bulunur. Bu ekrandayken şu işlemleri yapın.

●Windows 7'de ana ekranda sağda alt tarafta bulunan bilgisayar resmine sağ tık yapın ve Ağ ve Paylaşım Merkezi'ne girin.

1428324418_ekran-alintisi.png

●Windows 7 Ağ ve paylaşım merkezinde bağlı olduğunuz ağ görüntülenecektir. Yerel Ağ Bağlantısı'na tıklayın.

1428324453_ekran-alintisi.png

●Yerel Ağ Bağlantı Durumu penceresi açılınca sol atta bulunan Özelilkler'e tıklayın.

1428324495_ekran-alintisi.png

●Aşağıda Internet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4) çift tıklayın.

●Açılan pencerede Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan'ı seçin ve

1428324528_ekran-alintisi.png

Tercih edilen DNS sunucu : 8.8.8.8

Diğer sunucu adresi: 8.8.4.4. yazın

●Sonra Tamam'ı tıklayın. Sonraki çıkan ekranlarıda Kapat veya Tamam diyerek kapatabilirsiniz. Yeni bir internet tarayıcı açın ve kaldığınız yerden internetin keyfini yaşamaya devam edin.

Yukarıda verdiğimiz DNS sunucuları Google'a aittir ve güvenilirdir. Google'ın ücretsiz DNS sunucularını Windows 7'de Windows 8'de ve Windows 10'da güvenle kullanabilirsiniz.