2013 Mercedes-Benz SL550 - İnceleme

İşte 2013 model Mercedes-Benz SL550!

2013 Mercedes-Benz SL550 - İnceleme

Artılar: 2013 Mercedes-Benz SL550, V-8 Biturbo, güçlü ve pürüzsüz bir motora sahiptir.  Motorun çalışması sessiz ve rahat. Zengin medya kaynakları ve iyi bir ses sistemiyle bir otomobilden fazlasını sunuyor.

Eksiler: Yazılım olarak biraz yavaş bir ekrana sahip, ayrıca ilk aşamada kullanım kolaylığı sunmuyor. Yakıt tasarrufu konusunda da çok tercih edilebilecek bir araç değil.

SL açık kırmızı rengiyle Mercedes-Benz üretimi şık bir tasarım. Herkesin yakından bakmak isteyeceği bir araç diyebiliriz. SL550 klasik sportif otomobillerin genel olarak tüm özelliklerini taşıyor. Mercedes-Benz bu aracında HID ön lambalarını LED ışıklarla ve 19-inç AMG tekerlerlerle donatmış. Yolcu koltukları da oldukça rahat ve ayrıntılara yer verilerek tasarlanmış.


Roadster olarak adlandırılan, yolların kralı diyebileceğimiz SL550, Mercedes-Benz, güç butonuyla yaklaşık 6 saniye içinde sürüşe hazır hale geliyor. Bagaj kapasitesi biraz dar diyebiliriz fakat çoğu koşulda kullanışlı. Kırmızı rengine üstü açılabilir özelliğini eklersek oldukça çekici bir otomobil olarak karşımıza çıkıyor.

SL’nin kabini yeterince geniş, normal uzunlukta bir insanın rahatlıkla sığabileceği bir uzunlukta. Bagaj kısmında seyyar bir raf bulunuyor. 105,500$ fiyatla gelen bu oyuncağı korumak için içerisinde bir şeyler içmemenizi tavsiye ediyoruz.

Mercedes'in Air Scarf sistemi sayesinde sisli havalarda yolculuk artık çok daha rahat ve güvenli. Camlar kapandığında ise dışardaki sesin çok az bir kısmı içeri giriyor, rüzgar da dahil olmak üzere. 85 mph değeri sizi rahatlatacak ancak Attention Assist değerin dışına çıktığınız durumlarda sizi uyaracak.

Mercedes-Benz Magic Sky Control sisteminin yanında 2,500$ dıştan görüntü vermeyen camlar sayesinde camlar UV ve IR ışıklarından da korunmuş oluyor. SL’nin performansından bahsedecek olursak, 4.6-litre V-8 biturbo motor bir sanatçı titizliğinde çalışıyor.


Econ geçiş prorgramı sayesinde kırmızı ışıklarda ile motor kendisini durduruyor ve tekrar  kalkışta sorun çıkarmıyor. Ortalama şehir içinde 16 mpg, otobanda 24 mpg ve EPA’da 19 mpg değerini kaydediyor. Bu tabi ki ortalama bir araba değerlerinden biraz farklı. Ayrıca SL, 429 beygirgücünde ve 516 pound-feet kapasitesinde geliyor.

SL550 Roadster 4,090$ değerinde Active Body Control (ABC) sistemine sahip. ABC bu otomobile de rahatlık ve sportiflik kazandırıyor. ABC sistemi biraz gürültülü olsa da SL550’yi çok etkilemiyor, sessizliğini koruyor.

Comand control sistemi bir çok yönden avantajlı ses sistemi ve harita değişikliklerinde de uzaktan değişim yapılabiliyor. Command sistemi ayrıca trafik bilgisi de getiriyor. Ses sitemi, DVD, MP3 ve iPod/MP3 ara yüzlerinden oluşuyor ve iOS cihazların girişini sağlayan 30-pin dock bağlantı, USB bağlantısı ve SD kart girişi bulunuyor.

SiriusXM Satellite Radio, HD kalitesinde radyo sunuyor ve Adres defteri ve ses sistemi Bluetooth ile kontrol edilebiliyor. Harman Kardon Logic 75.1 ses sistemi yazılımını oluşturuyor ve 8.5 inç büyüklükteki hoparlörler iyi bir deneyim sunuyor.

900-watt, 12-hoparlör Bang & Olufsen ses sistemi, Harman Kardon 300 watts ile donatılmış. Comand sistemle ilgili en büyük problem yavaşlığı, 30 saniyede bir sayfalar yükleniyor ve otomobilin hızına göre epey geri kalıyor.

Yelp entegrasyonu sayesinde en yakındaki yerleri araştırabiliyorsunuz. Örneğin en yakındaki pizza restaurantı Google Street görünümünde size ulaştırıyor. Uygulamalarda da Mercedes farkını göreibiliyoruz. Sonuç olarak, SL550 son zamanların en akıllı otomobilleri arasında yer alıyor.

2013 modeli 105,500$ ve bir çok bütçeye uygun olmayabilir. Peki bu fiyat değer mi? Bazen değer olduğunu sadece hissederek anlayabilirsinizi bu araç tam olarak fiyatını hakkettiğini hissettiriyor.

2013 model Mercedes-Benz SL550 fotoraflarını görmek için buradan 'ye gidebilirsiniz.