Chromebook Pixel’in batarya ömrü şimdi daha iyi!

Chromebook ile daha uzun deneyimlere hazırlanın

Chromebook Pixel’in batarya ömrü şimdi daha iyi!

ChromeBook Pixel sene başında Google tarafından tanıtılan laptoplardan biri. Ancak tam anlamıyla diğer laptoplar gibi değil. Bazı ilgi çekici numaraları var. İlk olarak Pixel adında gelmesinin arkasında, Google’ın yeni keşfi olarak muhteşem görüntü teknolojileri bulunuyor.

Ayrıca dahili hafızasının yanı sıra Chromebook bulut yazılımlarıyla çalışıyor. Bu durum laptopa hem avantaj hem de dezavantaj sağlıyor. Aslında tek dezavantajının batarya ömrü olduğunu söyleyebiliriz. Muhteşem ekran kalitesi laptopa batarya ömrüne zarar vermeden muhteşem bir görüntü sağlıyor.

1368276531_chromebook-pixel.jpg

Ancak kullandığı bulut yazılımlar bataryayı ister istemez kötü etkiliyor ve kullanım süresini azaltıyor. Özellikleriyle Macbook Pro ile yarışan bilgisayarın batarya ömrü sürekli kullanımda 5 saat gidiyor.

Tabi ki Chromebook diğerlerine oranla çok daha fazla batarya sunuyor. Ancak burada söylemek istediğimiz GCM sistemiyle Chromebook’un batarya ömrü gözle görülebilir derecede artabiliyor. Google Cloud Messaging (GCM) sistemi bilgisayarın daha az bildirim almasını sağlayarak bataryada önemli oranda gelişim sağlıyor.

Bunun küçük bir mesele gibi göründüğünü söyleyebilirsiniz. Ancak iPhone ve Andoid cihazlardaki en büyük batarya probleminin de buradan çıktığını belirtmekte fayda var. Bu sistem sayesinde Android cihazlarda da batarya iyi derecede artırılabilir. Google’ın 4 gün sonra yapacağı Google I/O etkinliğinde de bu sistemin artılarını öne çıkarması bekleniyor.