Google Glass'ın pil ömrü korkunç!

Google Glass'ın pil ömrü ne kadar biliyor musunuz?

Google Glass'ın pil ömrü korkunç!

Akıllı gözlük ve saat gibi giyilebilir inanılmaz teknolojiler şu aralar oldukça popüler. Teknolojinin geliştiğini göz önünde bulundurursak bu durum gayet normal görünüyor.

Bunlardan en popüleri ise Google'ın Google Glass akıllı gözlüğü. Ancak bu teknolojinin önünde şu anda belki de satışında sorun olacak bir engel var. İnanılmaz pil ömrü.

1367425078_google-project-glass.jpg

Taşınan bütün cihazlarda pil ömrü oldukça büyük bir sorundur. Bu tarz ürünleri kullananın en büyük hayali en azından bir hafta giden bir şarj süresidir. Akıllı telefonlar söz konusu olduğunda pilin az gitmesi normal karşılanıyor, çünkü küçük bir cihazın içinde büyük güçler çalışıyor ve buda oldukça büyük enerji istiyor. Ayrıca büyük pil büyük cihaz demek, o da cebe sığmaz.

Akıllı telefonun birçok yaptığını yapan Google Glass'ın pilinin çok kısa sürdüğü ortaya çıktı. Gözlüğü kullanan Engadget editörü Tim Stevens, e-posta okuma ve kısa video çekimi yanı sıra bazı fotoğrafları dahil ortalama kullanım için 5 saat sürdüğünü söyledi. Stevens'a göre kullanıcı daha uzun videolar çekse ya da daha çok işlem yapsa pil ömrü sadece birkaç saat sürecek.