Drone'ları vandalizm amaçlı kullanmaya başladık! [V!deo]

Drone'lar, bazı kötü niyetli kişiler tarafından amaçı dışında kullanılmaya başlandı.

Drone'ları vandalizm amaçlı kullanmaya başladık! [V!deo]

Teknolojinin gelişmesiyle hayatımıza giren drone'lar birçok yararlı amaç için kullanılıyor. Ancak, bazı vandalizm yanlısı ve art niyetli kişilerin elinde bir silaha dönüşebiliyor.

Bugün drone'lar film sektörü başta olmak üzere resmi kurumlar tarafından gözlem amaçlı olarak kullanılmakta. Hatta yurtdışında polisler bu teknolojiden faydalanarak toplumsal olaylarda eylemin dozunu kaçıranlara gaz bombası bile atabiliyor. Kontrol altında olduğunda sıkıntı olmayacak teknoloji şuan kontrolsüz bir güç şekliyle birçok bireyin elinde bulunuyor.

1430506859_img20150501214649.jpg

Bu bireylerden biri olan KATSU adındaki grafiti sanatçısı New York’ta ki yüksekte bulunan reklam panolarına drone kullanarak grafiti yapmaya çalışmış. Bu girişiminde çok fazla başarılı olamayan KATSU, daha sonra reklam panosunu karalamayla kalmamış bunuda filme almış. Geçtiğimiz aylarda da ülkemizdeki bir drone kullanıcısı Atatürk Hava Limanı sınırları içerisinde drone uçurmuş ve bu girişimi paniğe yok açmıştı.

Şimdilik masumane bir uçuş denemesi, drone'la grafiti yapma deyimi olarak gördüğümüz olaylar yakında kişisel hayatın gizliliğini(röntgencilik vs)de ihlal edebilecek, vandalizm amaçlı kullanılabilecek hatta bir insan hayatının son bulmasına varan olaylara gebe olabilir. Sizce kontrolsüz olarak kullanılan drone'lar yasaklanmalı mı, ne dersiniz?