Dünya benzeri yeni bir gezegen keşfedildi

Fransa Grenoble'deki Planetoloji ve Astrofizik Enstitüsü gökbilimcileri, bir yıldızın yörüngesinde dönen dünya benzeri gezegen keşfetti.

Dünya benzeri yeni bir gezegen keşfedildi

Fransa’da gökbilimciler tarafından keşfedilen yeni gezegenin, galaksinin uç noktalarında olduğu ve insan yaşamı için gereken su ve diğer şartları barındırma olasılığı olduğu söylendi. Yapılan açıklamaya göre, kırmızı bir yıldız olan ve yörüngesinde yalnızca bir gezegen barındıran Ross 128 ismindeki yıldız, Dünya’dan 11 ışık yılı uzaklıkta.

Gökbilimciler, Ross 128’in diğer yıldızlara nazaran en sakin yıldızlardan biri olduğunu ve gezegen üzerindeki yaşamı silebilecek şiddetli radyasyon patlamaları barındırmadığını açıkladı. Yeni gezegenin araştırma lideri Xavier Bonfils konuyla ilgili, Gerçekleşebilecek patlamalar, gezegendeki atmosferi temizleyebilir. Ross 128 mahallemizdeki en sakin yıldızlardan biri. dedi. 

1510939409_150107024513anartistsviewofkepler186f624x351splnocredit.jpg

Fransız gökbilimciler, gezegeni doğrudan göremese de, Şili’de bulunan bir teleskopla gezegenin etrafındaki titreşimleri ölçerek, gezegenin kütlesinin Dünya’nınkinin iki katına yakın olduğunu açıkladı. Gökbilimcilerin kullandığı aygıtlar, galakside bulunan diğer gezegen ve yıldızları görebilecek kadar gelişmiş olmasa da, Ross 128’in yörüngesinde bulunan gezegen, yeni bir hayat için umut veriyor. Doktor Xavier Bonfils, Ross 128’in en az beş milyar yıllık olduğunu söyledi.