Dünya Robot Olimpiyatı biletini ‘Robistim’ kazandı

Bilim Kahramanları Derneği tarafından Türkiye'de ilk kez düzenlenen 'Dünya Robot Olimpiyatı' sonuçlandı. MEF Üniversite'nde gerçekleştirilen 1. Türkiye Turnuvası'nda birincilik alan Robistim adlı takım, Katar'da düzenlenecek olan Dünya Robot Olimpiyatı'nd

Dünya Robot Olimpiyatı biletini ‘Robistim’ kazandı

Türkiye’de ilk kez Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen ‘Dünya Robot Olimpiyatı’ (WRO) 1. Türkiye Turnuvası, geleceğin mucitlerini MEF Üniversitesi’nde buluşturdu. Gençlerin bilim ve teknoloji alanlarında kendini geliştirmelerini amaçlayan Dünya Robot Olimpiyatı’na, Türkiye’nin çeşitli illerinden 30 öğrenci katıldı.

1444646900_wro5.jpg

 ‘Her Çocuk Mucit Doğar’ söylemiyle yola çıkan Bilim Kahramanları Derneği, dünyada 11 yıldır  yapılan ve 50’ye yakın ülkeden 20 bin takımın katıldığı Dünya Robot Olimpiyatı’nın1. Türkiye Turnuvası’nı on farklı takımın katılımıyla gerçekleştirdi. Öğrencilerin kendilerini ‘’geleceğin bilim insanı, mühendisi, girişimcisi ‘’ olarak hayal etmesine yardımcı olmayı hedefleyen Dünya Robot Olimpiyatılise öğrencilerine yönelik kurallı klasman kategorisiyle başladı. 3’er kişilik takımlar halinde robotlarını tasarlayan geleceğin mucitleri, Katar’da düzenlenecek olan Dünya Robot Olimpiyatı’na katılmak için mücadele etti .

1444646914_wro2.jpg

Oldukça eğlenceli ve rekabeti yüksek olan turnuvada genç mucitler zekalarını ortaya koydu.  1. Türkiye Turnuvası’na İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi’nden katılan Robistim adlı takım, zorlu mücadele sonrasında  birincilik ödülünü kazandı. Turnuvayı kazanan Robistim takımı öğrencileri  Yağmur Yıldız, Deniz Aydın ve Ertuğrul Ömer Alkaya birincilik kupasını kaldırdı. On takımı geride bırakarak birinci olan Robistim,  6-8 Kasım 2015 tarihinde Katar’da düzenlenecek olan ‘12.Dünya Robot Olimpiyatı’nda Türkiye’yi temsil edecek. Finale Robistim ile kalan Eskişehir Emine Emir Sahbaz Bilim ve Sanat Merkezi takımı ‘Kutsal İncir’  ise ikincilik kupasını aldı. Dünya Robot Olimpiyatı 1. Türkiye Turnuvası’na katılan takımlara sertifikalarını ve kupalarını MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin verdi.

1444646982_wrobirincirobistim.jpg

Dünya Robot Olimpiyatı’nı Türkiye’de ilk kez düzenleyen Bilim Kahramanları Derneği Genel Sekreteri Özlem Mutlu ise başarıyla tamamlanan organizasyonu her yıl daha da artan bir katılımla düzenlemeyi hedeflediklerini söyledi.