Dünya üzerindeki en zehirli hayvan gerçekten şaşırtıcı

İşte dünyanın en zehirli hayvanı! Çok şaşıracaksınız!

Dünya üzerindeki en zehirli hayvan gerçekten şaşırtıcı

Dünyanın en zehirli hayvanının bir salyangoz olduğunu biliyor muydunuz? Bu koni salyangozunun avını yakalamak için zehirli zıpkın dahil bir dizi ölümcül uygulamaları mevcut. Koni salyangoz türleri BBC’ye göre dünyanın en zehirli hayvanı.

Koni salyangozu dünyadaki tropikal okyanuslarda ve denizlerde bulunuyor ve Southern California, Akdeniz'in etrafında ve Güney Afrika'nın güney burun etrafındaki sularda yaşıyor. Koni kabuklu salyangozlar radulae olarak bilinen son derece özel dişlere sahip ve avını zehirlemek için derialtı iğne ve zıpkın gibi çalışır.

1454686339_giphy.gif

Koni salyangozlar kurbanının sinir sistemini hedef alarak felç ediyor ve daha sonra da yiyor. Koni salyangoz, sürekli olarak büyüyen radulae dişini ölümcül zıpkın gibi kullanıyor.

Onların süslü, geometrik kabukları masum dalgıçlar ve plajdakiler için de bir risk teşkil ediyor çünkü koni salyangozun büyük türlerinin bir dalış elbisesini delmek için yeterince büyük radulae’i var.

1454686438_giphy-1.gif

Koni salyangozu tarafından sokulan insanları kısa bir zaman içinde bir hastaneye götürseniz bile % 65'i ölüyor. Şu anda salyangozun zehrini nötralize edebilir herhangi bir ilaç yoktur.  Tek tedavisi zehrin etkisi geçene kadar kurbanı ayakta tutmaya çalışmaktır.