Dünyanın en tehlikeli virüsünü bir devlet mi üretti?

Dünyanın en tehlikeli virüsü "Regin" hakkında bilmeniz gerekenler!

Dünyanın en tehlikeli virüsünü bir devlet mi üretti?

Yeni bir casus virüs yazılımı ile karşı karşıyayız... Üstelik, dünya genelinde belirlenen hedeflere karşı pek çok kez kullanıldığı söyleniyor. Regin adındaki yeni casus yazılımın bir devlet tarafından üretildiği ve altı sene boyunca dünya genelinde belirlenen hedeflere karşı kullanıldığı bildirildi.

Virüs bilgisayara yerleştirildiğinde şunları yapabiliyor.

Ekran görüntüsü alma

Farenizin(Mouse)noktalama ve tıklama fonksiyonlarını kontrolü altına alarak ekran yakalama yoluyla şifrelere ulaşabilme

Silinen dosyaları geri yükleme

trafiğini izleme

1416918642_img20141125140558.jpg

Uzmanlar casus virüsün en çok Rusya, Suudi Arabistan ve İrlanda’daki devlet kurumlarını, şirketleri ve bireyleri hedef aldığını söylüyor. Araştırmacılara göre bu virüsü geliştirmek, seneler olmasa bile aylar sürdüğünü ve yapımcıların virüsün izini kaybettirebilmesi için ellerinden geleni yaptığını dile getiriyor. Peki bu tehlikeli virüsü bir devlet mi üretti?

1416918653_img20141125140509.jpg

Virüs hakkında açıklama yapan "Symantec" emniyet stratejisi uzmanı Sian John, “Beceri ve uzmanlık seviyesi ile gelişim sürecine bakılırsa, Batılı bir müessese tarafından yaratılmış gibi görünüyor” dedi. Symantec şirketi casus virüsü, Amerika Birleşik Devletleri(ABD) ve İsrail tarafından İran ‘ın nükleer programını hedef alması için geliştirdiğine inanılan Struxnet ile karşılaştırdı. Struxnet, bilgisayar donanımına ve malzemeye zarar vermeye yönelik tasarlanırken, Regin’in ise bilgi toplama amacında olduğu belirlendi.