En inandırıcı iPhone 8 söylentileri

Şimdiye kadar duyduğumuz en inandırıcı Apple iPhone 8 özellik söylentileri. Apple iPhone 8 hangi özelliklere sahip olacak?

En inandırıcı iPhone 8 söylentileri

Fanatik iPhone taraftarları bile, diğer telefonlarda, özellikle de Samsung'daki AMOLED ekranlarının iPhone'daki LCD ekranlardan daha iyi görünmesini kabul etmek zorundalar.

Eğer söylentiler doğruysa, Apple'ın bir sonraki iPhone'unda bir OLED ekran kullanmayı düşünmesi nedeniyle, iPhone hayranlarının diğer telefon ekranlarına övünme haklarını kullanmalarına artık gerek kalmayacak. Ancak, OLED ucuz olmadığı için iPhone 8 fiyatı cebinizi yakabilir.

OLED ekran şimdiye kadar gelen sızıntı bilgilerden sadece biri ve inandırıcı olan diğer söylenti özellikleri aşağıda ve sonraki sayfalarımızda inceleyebilirsiniz.

1. iPhone 7'nin bir S modeli olacak.

MacRumors tarafından elde edilen bir Barclays raporu, Apple'ın bu modelin geçmişteki her yeni telefon sürümünü takip ettiği S modelini atlayacağını söyledi. Raporda, Apple'ın bunun yerine doğrudan iPhone 7'den iPhone 8'e atlayacağı ve hatta 2017 yılının iPhone'un onuncu yıldönümü olan bu yıl iPhone 10 olacağı iddia edildi.

Ancak, son derece güvenilir kaynaklar olan Apple analisti Ming-Chi Kuo ve Japon Apple blogu Macotakara’ya göre, iPhone 7s, yeni işlemci ve yeni bir kırmızı renk seçeneği güncellemeleri ile bu yıl geliyor.

1489662988_01.jpg

2. Yeni S modellerine ek olarak, Apple üçüncü bir "yüksek özellikli" iPhone satacak.

Güvenilir KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo'nun raporuna göre, Apple'ın, iPhone 7 Plus'ın 5.5 inç ekranıyla karşılaştırıldığında, daha büyük 5.8 inç kavisli ekrana sahip bir "yüksek özellikli" iPhone'u tanıtacağını öngördü. Çoğu bu birinci sınıf telefonu "iPhone 8" olarak adlandırıyor.

 1489663004_02.jpg

3. Ekran boyutuna bakılmaksızın, giderek artan sayıda analist iPhone 8'in aslında kavisli bir ekrana sahip olmayacağını söylüyor.

IHS Markit analisti Wayne Lam, MacRumors'a Mart ayında yaptığı açıklamada, "üst düzey iPhone'un kavisli bir ekrana sahip olacağını" öne süren bir rapora doğrudan aykırı düşen "Apple'ın özel iPhone modelinde düz OLED tasarım uygulaması uygulayacağını" öngördüğünü söyledi. Düz ekran söylentileri daha gerçekçi geliyor.

 1489663018_03.jpg

4. iPhone 8 ekran inanılmaz olacak.

Bu, muhtemelen "özel 10. yıldönümü" iPhone hakkında en popüler söylenti.  Şubat ayında GSMArena, Apple'ın Samsung'dan 60 milyon OLED ekran satın almak için büyük bir çaba gösterdiğini bildirdi. Bir ay önce, Apple analisti Ming-Chi Kuo, Apple’ın yeni iPhone ekranındaTouch ID parmak izi okuyucusu için farklı bir teknoloji kullanacağını iddia etti.

 1489663032_04.jpg

5. Ultra premium iPhone'un ön yüzeyi, kenarlıklar veya çerçeveler olmadan tümüyle görüntülenecek.

iPhone 8'in tümüyle ön yüzeye sahip olacağı söylentileri, Apple blog yazarı ve Daring Fireball'dan podcaster olan John Gruber'den çıktı .

Gruber, iPhone 8'in cephesinde çerçeveler veya sınırlar bulunmayacağını ve bir geniş ekran olacağını içerideki kaynaklardan öğrendiğini iddia etmişti.

 1489663049_05.jpg


6. iPhone 8 çoğunlukla alüminyum çerçeve ile camdan imal edilecektir.

KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, iPhone 8'in kasasının camdan olacağını iddia ediyor. Eğer öyleyse, iPhone 4 ve 4S'de olduğu gibi her cam ön ve arka tasarım estetik olabilir. Çerçevelerin ise tamamen metal olacağı söylendi.

 1489663059_06.jpg

7. Ana Sayfa düğmesi görünmez olacak.

KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, Ocak 2017'de, Apple'ın Touch ID ana sayfa düğmesi için optik sensörleri kullanacağını iddia etti. Kuo'ya göre, optik sensörler Touch ID düğmesinin gizli kalmasını sağlarken, OLED panelleri aracılığıyla parmak izlerini okuyabildikleri için, mevcut iPhone'un kapasitif Touch ID sensöründen farklı olarak ekrana gizleyebilecek.

 1489663117_07.jpg

8. iPhone 8 kablosuz şarjı destekleyecek.

MacRumors tarafından özetlenen Barclays raporunda iPhone 8'in kablosuz şarj özelliği olacağı belirtildi. Genel olarak, Apple'ın 9 Eylül'de aldığı bir patent nedeniyle bu teknolojiye sıcak baktığını biliyoruz.

Buna ek olarak, Sharp başkanı Tai Jeng-Wu, üniversite öğrencilerine bir sonraki iPhone'un kablosuz şarj özelliği olacağını belirtti.

Şubat 2017'de bir Apple sözcüsü, Business Insider'a yaptığı açıklamada, şirketin geçtiğimiz günlerde yaygın olarak kullanılan bir kablosuz şarj standardı geliştiren bir endüstri grubu olan Wireless Power Consortium’a katıldığını söyledi. Apple'ın yakında çıkacak olan iPhone'lara kablosuz şarj ekleyeceği doğrudan kabul edilmedi ancak, Apple'ın kablosuz şarj teknolojisini Apple Watch'in ötesine taşımak en azından ilgilendiğini gösteren oldukça iyi bir ipucu.

 1489663134_08.jpg

9. Kulaklık girişi bulunmaz.

iPhone 7'de bir kulaklık girişi olmadığından, gelecekteki iPhone'larda bir kulaklık girişi bulunmayacağı doğal görünüyor.

 1489663238_09.jpg


10. iPhone 7S'nin çift mercekli kamerayı iPhone 7 Plus'dan almasını beklemeyin. Bu yıl sadece daha büyük iPhone modelleri alacak.

KGI Securities'den Ming-Chi Kuo, çift objektifli kameranın 2017'den sonraki büyük iPhone modelleri için özel bir özellik olarak kalacağına inanıyor.1489663155_10.jpg

 

11. Premium iPhone 8 muhtemelen 1.000 dolardan fazla olacak.

Fast Company'den Mark Sullivan, yaklaşmakta olan iPhone'un özel 10. yıldönümü baskısının, Apple'ın Asya tedarik zincirinden çıkan söylentilerin birçoğuyla birlikte 1.000 dolardan fazla olmasını bekliyor. Bu konuda tüm raporlarda fikir birliğine varılmış gibi görünüyor. Bu nedenle, bu telefonu satın almayı planlıyorsanız, cüzdanınızı buna göre hazırlayın.

 1489663202_11.jpg

12. Apple, tüm yeni iPhone'ları Eylül ayında bir etkinlik ile ilan edebilir ancak, ultra premium iPhone 8'i piyasaya sunmadan önce iPhone 7S'yi satışa sunabilir.

Apple normalde Eylül ayında düzenlediği yıllık iPhone etkinliğinde yeni iPhone'larını duyuruyor. Ancak KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo'nun yakın tarihli bir raporu, Apple'ın üst düzey OLED telefon ekranlarını zaman içinde ultra premium iPhone için hazırlamaya çalışacağı için daha geç satışa sunacağını iddia ediyor.

Sonuç olarak, Apple iPhone 8'i Eylül ayında iPhone 7'nin "S" modelleriyle potansiyel olarak duyurabilir ya da yılın ilerleyen saatlerinde ayrı bir etkinlikte premium iPhone modelini duyurup satışa sunabilir.

1489663273_12.jpg