Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Vestel'in İngiltere'deki yeni merkezini açtı

Vestel, İngiltere’deki şirketi Vestel UK’in yeni merkezinin açılışını Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ninn katılımıyla yaptı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Vestel'in İngiltere'deki yeni merkezini açtı

Vestel, İngiltere’de 2003 yılından beri faaliyet gösteren şirketi Vestel UK’in merkezini Windsor’dan Langley’e taşıdı. Vestel’in Langley’deki yeni merkezinin açılışı Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan’ın katıldığı törenle yapıldı. Vestel’in taşınma kararında artan ihracat faaliyetleri ve Sharp’la yaptığı lisans anlaşmasıyla birlikte büyüyen iş hacmi etkili oldu.

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, İngiltere’nin Vestel için Avrupa’daki en önemli üç pazardan biri olduğunu belirterek şöyle konuştu:

1414215483_turan-erdogannihat-zeybekci-2.jpg

“1,5 dönüm alana kurulu yeni merkezimizde 50’ye yakın çalışanımızla faaliyet göstereceğiz. İngiltere’deki tüm büyük perakendeciler ve distribütörlerle çalışıyoruz. 2013 yılında 240 milyon Euro olan İngiltere ciromuzu, bu yılın sonunda yüzde 17 artışla 280 milyon Euro’ya yükseltmeyi hedefliyoruz.”

Vestel, Vestel City’de üretilen tüm kahverengi ve beyaz eşyalar ile diğer ürünlerinin İngiltere’deki satış, pazarlama ve dağıtımını Vestel UK üzerinden yapıyor. Yeni lisans anlasmasıyla birlikte Sharp markalı beyaz eşyaların Avrupa’ya satış ve dağıtımını da bu merkez üstlenecek.

İngiltere için sırada akıllı telefon var

Televizyon ihracatındaki başarıyı akıllı telefonda da yakalamayı hedeflediklerini söyleyen Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

“Pek çok Avrupalı perakendeciyle yaptığımız ortaklıklar, akıllı telefon satışlarında bize önemli fırsatlar sunacak. Öte yandan GSM operatörlerinin IP teknolojilerine yaptığı yatırımlar ve Vestel’in bazı teknik projelerde bu operatörlerle yakın çalışması da avantajımıza olacak. Üç yıl içinde akıllı telefon ihracatında yıllık 1 milyon adet satış rakamına ulaşmayı hedefliyoruz.”

Beyaz eşyada hedef yüzde 10’dan fazla pazar payı

İngiltere’nin en çok beyaz eşya ihracatı yaptıkları pazarlar arasında olduğunu da sözlerine ekleyen Erdoğan şunları ifade etti:

“Tam boy çamaşır makinelerinde pazar payımız yüzde 10’u geçiyor. Uzun vadeli amacımız, bu başarımızı ankastre ürün gamında da göstermek ve mutfak ürünleri alanında büyümek. Aynı zamanda tüm ürün kategorilerinde pazar payımızı yüzde 10’un üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. İngiltere pazarında çok talep gören çift bölmeli fırınlar, tezgah altı ankastre buzdolapları ve TDF renk opsiyonlu fırınlar rekabette avantaj sağlayan ürünlerimiz arasında yer alıyor.”