Elektrik kesintisini önceden haber veren uygulama!

Ekesinti mobil uygulaması, Türkiye’nin her yerindeki planlı elektrik kesintilerini akıllı telefonlar aracılığıyla önceden haber veriyor.

Elektrik kesintisini önceden haber veren uygulama!

Türkiye’de yapılan planlı elektrik kesintileri, EPDK mevzuatı gereğince web siteleri, e-mail, gazeteler gibi iletişim kanallarından ilan ediliyor. Buna karşın abonelerin bu kesintilerden haberdar olmaması, günlük yaşam ve iş dünyasında ciddi sıkıntılara yol açabiliyor.

81 il ve 970 ilçede uygulanıyor

AKEDAŞ, Türkiye’deki tüm planlı elektrik kesintilerini web sitesi üzerinden duyuran Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) ile iş birliği yaparak, bu soruna akıllı bir çözüm geliştirdi.

AKEDAŞ, Türkiye’deki elektrik tüketicilerini yakından ilgilendiren konuya sosyal sorumluluk yaklaşımını benimseyerek Bilgi Teknolojileri Grup Müdürü Kemal Önyurt ve proje ekibi tarafından kodlama, uyarlama ve tasarımı yapılan ‘E-kesinti’ mobil uygulaması ile Türkiye’nin her bölgesindeki elektrik kesintisini, bölgedeki abonelere cep telefonları aracılığıyla bildiriyor.

1479195477_screen696x696.jpeg

Uygulama, ELDER’in Türkiye’nin 81 ili ve 970 ilçesinden sağladığı kesinti bilgilerini aboneleri ileterek, kesintilere habersiz yakalanmalarını önlüyor.

Android için Ekesinti
iOS için Ekesinti