Emniyet'ten tatilcilere Sosyal Medya uyarısı!

Emniyet yetkilileri, tatile çıkanları sosyal ağlarda paylaşımdan kaçınmaları konusunda uyardı.

Emniyet'ten tatilcilere Sosyal Medya uyarısı!

Özellikle bayram tatillerinin hırsızlar tarafından fırsat görüldüğünü, tatilini başka şehirde geçirmeyi planlayanların evlerinde değerli eşya bırakmamalarını ve gerekli güvenlik önlemlerini almalarını isteyen Bartın Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, Altınok, şu tavsiyelerde bulundu:

"Evden ayrılırken içeriye dikkatlice bakın. Pahalı elektronik eşyanın pencerelerden görünmüyor olmasını sağlayın. Bahçeye açılan camlarınız varsa sağlamlaştırın. Camların zorla açılmasını engellemek için arkasına ekstra sürgü taktırın. Arkanızdan uzaklarda olduğunuzu gösteren ipuçları bırakmayın. Bir yakınınızdan posta kutusuna bırakılan gazete, mektup, fatura ve el ilanlarını almasını isteyin. Anahtarınızı paspas altına, ayakkabı içine, elektrik ve su saati kutusuna bırakmayın. Evden uzun süre ayrı kalacağınızı yakın komşularınız dışında kimseye söylemeyin. Bir yakınınıza anahtarı vererek evi zaman zaman kontrol etmesini isteyin, gerektiğinde size ulaşabileceği telefon numaralarını bildirin."

1412626188_img20141006225412.jpg

Günümüzde sosyal medya ağları ile o kadar içli dışlı olduk ki, günboyu ne yaptığımızı nerede olduğumuzu anbean bu sosyal ağlarda paylaşır hale geldik. Bu sebeple hırsızlara kendi elimizle davetiye göndermiş oluyoruz. Herşeyimizi sosyal medyada paylaşmaya mecbur olmadığımızın öncelikle farkına varmamız gerekiyor.