En çok hangi kullanıcıların iPhone 6'ya geçmesi olası görünüyor?

Yapılan ankete göre en az Windows Phone kullanıcıları iPhone 6'ya geçiş yapmak istiyor. Peki en çok hangi kullanıcılar?

En çok hangi kullanıcıların iPhone 6'ya geçmesi olası görünüyor?

Çevrimiçi araştırma şirketi Survata tarafından yapılan anketin sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. Araştırma şirketi “iPhone 6’ya geçmek ister misiniz?” sorusunu yöneltmeden önce telefonun 4.7-inç ekran büyüklüğünde ve NFC bağlantı özelliğine sahip olacağını kullanıcılarla paylaştı.

Yapılan araştırmaya göre ankete katılan BlackBerry kullanıcılarının %6’sı iPhone 6’ye geçiş yapmak istiyor. Diğer platformlarla karşılaştırıldığında iPhone 6’ya geçiş yapmak isteyen en fazla kullanıcının BlackBerry cephesinde olduğunu görüyoruz. Ankete katılan Android kullanıcılarının %5’i iPhone 6’ya geçmek istediklerini belirtirken, bu oran Windows Phone cephesinde %3 oranında.

1410150087_pi.png

iPhone 5 kullanıcılarının %36 dilimi ise iPhone 6’ya geçeceğini bildiriyor. Bu oran şaşırtıcı olmasa gerek, zira iPhone 5’i iki yıllık sözleşmeyle alan kullanıcıların sözleşmeleri bitmek üzere. iPhone 5S kullanıcılarının %18, iPhone 5C kullanıcılarının ise %15 dilimi iPhone 6’ya geçmek istiyor.

Apple’ın 9 Eylül’de duyuracağı 4.7-inçlik iPhone 6’nın yanında 5.5-inç ekranlı bir iPhone 6 daha duyurması bekleniyor. Android tarafındaki kullanıcıların özellikle 5.5-inçlik modeli daha fazla merak ettiğini ön görebiliriz.