En çok saldırıya uğrayan işletim sistemi açıklandı!

Hackerların hedefinde olan ve en çok saldırıya uğrayan işletim sistemi açıklandı. Android ve Windows listenin zirvesinde yer alıyor.

En çok saldırıya uğrayan işletim sistemi açıklandı!

Son yıllarda zararlı yazılım haberleri ile maalesef ki sıkça karşınıza çıkıyoruz. Eskiden masaüstü işletim sistemlerini hedef seçen hackerlar, şimdilerde gözünü mobil platformlara dikmiş durumda. Nokia, yapmış olduğu son araştırma ile en çok zararlı yazılım hedefinde olan işletim sistemlerini listeledi.

Nokia'nın 2017 raporuna göre; %68,5 ile Android işletim sistemi en çok saldırıya uğrayan işletim sistemi oluyor. Google her ne kadar her ay düzenli olarak güvenlik güncellemeleri yayınlasa da, zararlı yazılım saldırılanın maalesef ki önüne geçemiyor. Android'i %27,96'lık bir odan ile Windows takip ediyor.

Dünyanın en güvenli işletim sistemi olan iOS ve macOS ise toplamda %3,54'lük saldırı oranı ile listenin sonlarında yer alıyor. Bu %3,54'lük payın içerisinde Linux ve Unix'in de olduğunu belirtelim. Eğer güvenlik sizin için önplanda ise; iOS ve macOS işletim sistemlerine yönelmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

MacBook'un yüksek fiyatlarından dolayı erişemeyen takipçilerimiz ise Linux veya Linux dağıtımı çözümlerine yönelebilir.

1510999201_android-ios-windows.jpg