En çok satan akıllı telefonlar!

2012 yılında en çok bu telefonlar satıldı.

En çok satan akıllı telefonlar!

2012, teknolojinin zirveye ulaştığı bir yıl oldu ve teknoloji şirketlerinin yüzü oldukça güldü. Online işlemlerin artması ile insanlar internete yoğunlaştı. İnternet’e her an her yerde ulaşmak isteyen insanlar akıllı telefonlara yöneldiler.

Peki en çok hangi telefon satıldı? Online işlemler gibi mağazalarda internete taşındı. Bu konuda dünyanın en büyük internet mağazalarından biri olan Amazon, telefonunu değiştirmek isteyen dünyanın her yerinden müşteriyi akıllı telefon sahibi yaptı.

Akıllı telefonlar işletim sistemi ve tasarım konusunda birbiriyle yarıştı. Android ve iOS cihazlar arasında kıyasıya yarış yapıldı. Ancak Android yaptığı büyük atılımla yılsonuna doğru en büyük rakibi iOS’u geçerek liderlik koltuğuna oturdu.

Sonraki sayfalarımızda inceleyeceğiniz en çok satan telefonlar en büyük internet mağazası Amazon’un satışları göz önüne alınarak hazırlandı. Listede çok özelliği olmayan ucuz telefonlar ile birlikte yüksek özellikli telefonlarda yer alıyor.



20: Samsung Galaxy Ace Plus

Amazon fiyatı: 192 avro

Donanım: 3.65 inç dokunmatik ekran, 1 GHz işlemci, WLAN-n, HSDPA, 5 megapiksel kamera, genişletilebilir hafıza (microSD), A-GPS, Bluetooth, USB, GSM quad band, Samsung TouchWiz Android 2.3.

Değerlendirme: Amazon'un en popüler 20 telefonu listesi Samsung Galaxy Ace Plus'la başlıyor. Bu siyah ufaklık, bu fiyat aralığı için çok iyi performans sergiliyor. Telefon 3 GB hafızaya sahip. Pili beş saatin üzerinde internet gezintisi ve altı saatin üzerinde konuşma süresi sağlıyor. Bununla birlikte kamera ve ekranın güncel olduğunu söyleyemeyiz. İnternette yaklaşık 10 Avro daha ucuz teklifler bulmak mümkün. Bu nedenler Amazon'un teklifi makul ama çok çekici değil.

19: LG Optimus 4X HD

Amazon fiyatı: 350 avro

Donanım: 4.7 inç dokunmatik ekran (HD), 1.5 GHz dört çekirdekli işlemci, 8 megapiksel kamera, WLAN-n, HSPA, Full-HD kamera kayıt, genişletilebilir hafıza (microSD), A-GPS, HDMI çevirici için MHL destekli USB, Bluetooth, USB, GSM quad-band, LG Optimus UI 3.0 arabirimli Android 4.0.

Değerlendirme: Optimus 4X HD, üst sıralardaki yerini, dört çekirdekli işlemcinin gücüne borçlu. Güçlü Nvidia işlemci yanında parlak ve güzel ekran da telefonun güçlü özelliklerinden birisi. Telefonun ses kalitesinden ve LG'nin kendi geliştirdiği güçlü kullanıcı arabiriminden bahsetmeden geçmeyelim. Ekran son kapasitede çalıştırıldığında pili çok kısa sürede tüketebiliyor. Kameranın da bazı odaklanma sorunları var. Amazon'da 350 avrodan satılan 4X HD, başka sitelerde, kargo dâhil 340 avroya bulunabiliyor. Ama telefonun fiyatını göz önüne alırsak, aradaki farkın bir önemi var mı, tartışılır.

18: Samsung E1150

Amazon fiyatı: 24 avro

Donanım: 1.4 inç ekran, Dualband (900-1800 Mhz), Ajanda, uTrack

Değerlendirme: Bundan daha sadesi olamaz! Eğer sadece arama yapmaya yarayan bir telefon arıyorsanız, E1150 tam aradığınız ürün. uTrack özelliği sayesinde çalınma ya da kaybetme durumunda telefonu bulmak çok kolay. Amazon'da 24 avrodan satılan telefonu diğer mağazalarda daha bile ucuza, kargo dâhil 20 avroya bulmak mümkün.



17: Sony Xperia U

Amazon fiyatı: 176 avro

Donanım: 1 GHz çift çekirdekli işlemci, 3.2 inç dokunmatik ekran, SLAN-n, HSPA, 5 megapiksel kamera, HD kamera kayıt, 8 GB (genişletilemiyor), A-GPS, Bluetooth, USB, GSM quad band, değiştirilebilir alt kapak, görüntü rengine göre değişen ışık efekti, Android 2.3, Android 4.0'a yükseltilebilir.

Değerlendirme: Şık Sony Xperia U, kullanımı kolay, hassas dokunmatik ekranlı, uzun süreli internet bağlantısı sunan ve kaliteli bir kasaya sahip bir telefon. Amazon'daki 176 avro fiyat teklifi fena değil ama isterseniz başka yerlerde 15 avro kadar daha ucuza bulabilirsiniz.




16: Samsung B2710

Amazon fiyatı: 87 avro

Donanım: 2 inç ekran, 2 megapiksel kamera, A-GPS, FM radyo, GSM quad band, toza ve darbeye dayanıklı, su geçirmez.

Değerlendirme: Samsung B2710 tam bir "doğa adamı" telefonu ama sadece toza, darbeye ve suya dayanıklı olmakla kalmıyor, aynı zamanda çok da güzel görünüyor. Bu külçe gibi telefonda ne olu ne olmaz ihtiyaç doğar diye 2 megapiksel kamera bulunuyor. 100 avronun biraz altındaki telefon aslında ucuz sayılmaz çünkü bu fiyat aralığında ucuz Android telefonlar bulunabiliyor. Ama mutlaka doğada kullanabileceğiniz bir telefona ihtiyacınız varsa Amazon'un bu teklifini değerlendirin çünkü başka yerde daha ucuza bulma ihtimaliniz az.

15: LG Optimus L5

Amazon fiyatı: 150 avro

Donanım: 4 inç dokunmatik ekran, 800 MHz işlemci, 5 megapiksel kamera, WLAN-n, HSPA, VGA kamera kayıt, genişletilebilir hafıza (microSD), A-GPS, USB 2.0, Bluetooth, GSM quad band, LG Optimus UI 3.0 arabirimli Android 4.0.

Değerlendirme: İyi donanımlara ve hiç fena olmayan bir dokunmatik ekrana sahip hızlı bir telefon olan LG Optimus L5'i bu fiyata bulmak çok iyi bir fırsat. İnternette daha ucuzu da bulunmadığından Amazon'un teklifinin gayet cazip olduğunu söyleyebiliriz.



14: Samsung Star 2

Amazon fiyatı: 73 avro

Donanım: 3 inç kapasitif TFT dokunmatik ekran, 3.2 megapiksel kamera, genişletilebilir hafıza (microSD), Wi-Fi, Bluetooth, USB, GSM quad band, özel işletim sistemi.

Değerlendirme: Samsung Star 2, serinin önceki telefonundan biraz daha pahalı. Önceki modeldeki rezistif dokunmatik ekranın yerini kapasitif ekran almış. Eklenen bir diğer özellikse Wi-Fi. Telefonun özel işletim sistemi çok kısıtlayıcı; bu fiyat aralığında Android işletim sistemli telefonlar bulunabiliyor. Ama mutlaka Star 2 almanız gerekiyorsa, başka internet mağazalarında 69 avroya bulunabiliyor.

13: Samsung GT-B2100

Amazon fiyatı: 71 avro

Donanım: 2 inç ekran, 1.3 megapiksel kamera, FM radyo, GSM quad band, toza ve darbeye dayanıklı, su geçirmez.

Değerlendirme: Samsung B2100 toza, darbeye ve suya karşı dayanıklı olmanın yanında çok da akıllı duruyor. Dayanıklı telefonda 2 megapiksel kamera bulunuyor. Elbette 2 megapiksel kamerayla harika fotoğraflar çekemezsiniz ama arada bir fotoğraf çeken biriyseniz işinizi görür. B2100 ucuz değil, özellikle de bu fiyat aralığında Android telefonlar olduğunu düşünürsek. Ama "sağlam telefon" tercihiniz B2100 olursa, gönül rahatlığıyla Amazon'dan alabilirsiniz çünkü başka mağazalarda daha ucuza bulmak mümkün değil.



12: Samsung Galaxy Note 2

Amazon fiyatı: 499 avro

Donanım: 5,5 inç dokunmatik ekran (Super AMOLED), S-pen stylus, 1.6 GHz dört çekirdekli işlemci, HSPA+, Wi-Fi n, 8 megapiksel kamera, Full HD kamera kayıt, A-GPS, genişletilebilir hafıza (microSD), USB, Bluetooth, GSM quad band, Samsung TouchWiz arabirimli Android 4.1

Değerlendirme: Piyasadaki en büyük ekranlı akıllı telefon olan Note 2 pil ömrü ve kamerasıyla da diğer telefonlar arasından sıyrılıyor. Eğer bu devi istiyorsanız düşünemeden Amazon'dan sipariş edebilirsiniz çünkü diğer internet mağazalarının 15 avro daha düşük teklifleri, telefonun fiyatını düşünürsek göz ardı edilebilecek kadar az.

11: LG Optimus L7

Amazon fiyatı: 199 avro

Donanım: 1 GHz işlemci, 4.3 inç dokunmatik ekran, Wi-Fi n, HSPA, 5 megapiksel kamera, Full HD kamera kayıt, genişletilebilir hafıza (microSD), A-GPS, HDMI, Bluetooth, USB, GSM quad band, LG Optimus UI arabirimli Android 4.

Değerlendirme: Optimus L7, rakipleri arasından güzelliğiyle sıyrılıyor. Bu fiyat aralığında göze daha hoş gelen bir telefon yok. Amazon'un 199 avroluk fiyat teklifi, diğer sitelerde 13 avro daha ucuza bulunabildiğini düşünürsek gayet makul.

10: Samsung Galaxy Mini 2

Amazon fiyatı: 124 avro

Donanım: 800 MHz işlemci, 3.3 inç dokunmatik ekran, Wi-Fi n, HSPA, 3.2 megapiksel kamera, genişletilebilir hafıza (microSD), A-GPS, Bluetooth, USB, GSM quad band, Samsung TouchWiz arabirimli Android 2.3.

Değerlendirme: Uygun fiyatlı Samsung Galaxy Mini 2, bugünlerde bir akıllı telefonda olması gereken HSPA, Wi-Fi, Bluetooth ve quad band desteği gibi özelliklere sahip. Ama 800 MHz işlemci, akıllı telefon tutkunlarına az gelebilir. Amazon'un fiyat teklifi iyi çünkü daha ucuza bulabileceğiniz siteler sadece 4 avro fiyat indirimi yapıyor.



9: Samsung Galaxy Y

Amazon fiyatı: 94 avro

Donanım: 832 MHz işlemci, 3 inç TFT dokunmatik ekran, Wi-Fi n, HSDPA, 2 megapiksel kamera, A-GPS, genişletilebilir hafıza (microSD), Bluetooth, USB, GSM quad band, Samsung TouchWiz arabirimli Android 2.3 işletim sistemi (Android 4'e yükseltilemez).

Değerlendirme: Samsung Galaxy Y, eski bir Android sürümüne sahip olsa da iyi bir giriş seviyesi akıllı telefon. Bu fiyat aralığında kamera ve ekran genişliğinden vazgeçmek gerekiyor ama menülerde gezinti gayet hızlı. Diğer mağazalarda 10 avro daha ucuza bulmak mümkün.


8: Samsung Galaxy S3 Mini

Amazon fiyatı: 299 avro

Donanım: 1 GHz çift çekirdekli işlemci, 4 inç Super AMOLED dokunmatik ekran, Wi-Fi n, HSPA+, 5 megapiksel kamera, A-GPS, genişletilebilir hafıza (microSD), Bluetooth, USB, GSM quad band, Samsung TouchWiz arabirimli Android 4.1.

Değerlendirme: Galaxy S3'ün uygun fiyatlı Mini modeli, ağabeyine göre daha ufak. Daha rahat taşınabilen telefonda Android 4.1 Jelly Bean işletim sistemi bulunuyor. S3 Mini, Supe AMOLED ekranı ve uzun internet gezinti ömrüyle dikkat çekiyor. Amazon dışındaki internet mağazalarında 280 avroya bulmak mümkün.

7: Nokia 100

Amazon fiyatı: 19 avro

Donanım: 1.8 inç TFT ekran, 8 MB dâhili hafıza, FM radyo, Ajanda, özel işletim sistemi.

Değerlendirme: Nokia 100, aradığı mümkün olduğu kadar basit bir telefon olanların tam aradığı cihaz. Telefonla sesli görüşme yapabiliyor, kısa mesaj çekebiliyorsunuz, o kadar! Telefonda radyo ve ajanda da bulunuyor. Amazon'un fiyat teklifi uygun çünkü diğer mağazalarda kargo ücreti de eklendiğinde fiyat 20 avronun üzerine çıkabiliyor.



6: Samsung Galaxy Ace 2

Amazon fiyatı: 218 avro

Donanım: 3.8 inç TFT dokunmatik ekran, 800 MHz çift çekirdekli işlemci, Wi-Fi n, HSPA, 5 megapiksel kamera, HD kamera kayıt, genişletilebilir hafıza (microSD), A-GPS, Bluetooth, USB, GSM quad band, Samsung TouchWiz 4,0 arabirimli Android 2.3 işletim sistemi.

Değerlendirme: Samsung Galaxy Ace 2, başarılı dokunmatik ekranı, iyi performansı ve dayanıklı piliyle dikkat çekiyor. Serinin önceki modeline göre daha yüksek çözünürlük sunuyor. Dahası şimdi telefonda çift çekirdekli işlemci de bulunuyor. Diğer internet mağazalarında 210 avronun altına bulmak mümkün.


5: Samsung Galaxy S3

Amazon fiyatı: 450 avro (mavi)

Donanım: 1.4 GHz dört çekirdekli işlemci, 4.8 inç Super AMOLED dokunmatik ekran, Wi-Fi, HSPA, GPS, 8 megapiksel kamera, genişletilebilir hafıza (microSD), Bluetooth, USB, GSM quad band, NFC, Samsung TouchWiz arabirimli Android 4,0 işletim sistemi.

Değerlendirme: Samsung Galaxy S3, şık tasarımı (mavi ya da beyaz), Super AMOLED dokunmatik ekranı ve iyi kamerasıyla dikkat çekiyor. Diğer internet mağazalarında 400 avroya bulmak mümkün.

4: Sony Xperia tipo

Amazon fiyatı: 107 avro

Donanım: 800 MHz tek çekirdekli işlemci, 3.2 inç TFT dokunmatik ekran, Wi-Fi, HSPA, GPS, 3.2 megapiksel kamera, genişletilebilir hafıza (microSD), Bluetooth, USB, GSM quad band, Sony arabirimli Android 4.0 işletim sistemi.

Değerlendirme: Xperia tipo, oldukça yeni sayılabilecek Android 4.0 işletim sistemli, Sony'nin kendi arabirimini kullanan bir giriş seviyesi akıllı telefon. 3.2 megapiksel kameraya Bluetooth, HSPA ve WiFi da eklenince telefon online kullanım için gerekli her şeye sahip olmuş. Amazon fiyatı diğer internet mağazalarından sadece 3 avro kadar yüksek.



3: Samsung Galaxy Ace

Amazon fiyatı: 150 avro

Donanım: 800 MHz tek çekirdekli işlemci, 3.5 inç dokunmatik ekran, Wi-Fi, HSDPA, GPS, 5 megapiksel kamera, genişletilebilir hafıza (microSD), Bluetooth, USB, GSM quad band, Samsung TouchWiz arabirimli Android 2.3.6 işletim sistemi.

Değerlendirme: Galaxy Ace nispeten ufak tefek, sağlam, 5 megapiksel kameralı, HSPA, Wi-Fi, GPS desteği sunan, dokunmatik ekranlı bir telefon. Kim daha ne ister ki? Başka mağazalara bakmaya gerek yok çünkü Amazon'dan daha ucuza bulma ihtimali yok gibi.



2: Samsung Star

Amazon fiyatı: 70 avro

Donanım: Rezistif 3 inç TFT dokunmatik ekran, 3.2 megapiksel kamera, genişletilebilir hafıza (microSD), Bluetooth, USB, GSM quad band, özel işletim sistemi.

Değerlendirme: Şık bir tasarım ve oldukça etkileyici pil ömrü Star'ın en dikkat çeken özellikleri ancak özel işletim sistemi çok kısıtlayıcı. Bu nedenle Star'dan uzak durun deriz. Amazon dışındaki mağazalarda 59 avroya bulunabilse bile.

1: Samsung Galaxy S2

Amazon fiyatı: 356 avro

Donanım: 1.2 GHz çift çekirdekli işlemci, 4.3 inç Super AMOLED Plus işletim sistemi, Wi-Fi n, HSPA, genişletilebilir hafıza (microSD), 8 megapiksel kamera, A-GPS, HDMI dönüştürücü için MHL destekli USB, GSM quad band, Samsung TouchWiz arabirimli Android 2.3 (Andrid 4'e yükseltilebilir) işletim sistemi.

Değerlendirme: İşte Amazon'un en çok satan telefonu. S2 kullanıcıları isterlerse, çok yakında işletim sistemini Android 4.1 Jelly Bean'e yükseltebilirler. 356 avro fiyat aslında gayet makul ama isterseniz başka mağazalarda 30 avroya kadar daha ucuzunu bulabilirsiniz.