En iyi GTA oyunu hangisi?

Tüm GTA oyunlarını sizler için sıraladık!

En iyi GTA oyunu hangisi?

Grand Theft Auto serisi, ilk çıktığı günden beri, büyük bir hayran kitlesine sahip. Birçoğumuz da bu serinin oyunları ile büyüdük. Peki, hiç en iyi oyun hangisi en kötü oyun hangisi düşündünüz mü? Biz düşündük ve sıraladık. Bu yazımızda, en iyiden en kötüye GTA oyunlarını sizlere aktaracağız.

Bu listemiz, kişisel görüşlerimizden oluşuyor. Bizim sevdiğimiz oyunu, siz sevmiyor olabilirsiniz. Buna ek olarak bizce her oyun birbirinden harika ancak aralarında bir fark tabiki de var ve biz bu farktan dolayı bu listeyi hazırladık. Lafı çok uzatmadan listeye geçelim.

Grand Theft Auto Advance

Bizce, Grand Theft Auto Advance, serinin en başarısız oyunu. Çünkü o zamanlarda oynamaya değecek bir oyun değildi. GTA Advance, 2004 senesinde çıkmıştı fakat o zamanlarda oynayabileceğimiz, seriye ait daha iyi oyunlar vardı. Bir de üstüne, Game Boy Advance platformu, zamanın en az popüler platformuydu. 



Grand Theft Auto: Chinatown Wars

GTA Advance için söylediğimiz şeyler, bu oyun için de geçerli. iOS, Android, Nintendo DS ve PSP için çıkan oyun, bizlerden biraz uzak kaldı. Yine de senaryo olarak çok beğendiğimiz bir oyun. Fakat serinin diğer oyunları, bu oyuna göre daha eğlenceliydi.

Grand Theft Auto

Serinin ilk oyunu, her zaman saygıyı hak eden bir yapıttır. Biz, bu oyunu oynarken aslında GTA oynadığımızın bile farkında değildik. Oyun, 1997 senesinde çıkmıştı. 2 boyutlu bir evrene sahip olan bu oyun, bizleri PC başına bağlayamamıştı belki ama bir seriye gerçekten kusursuz şekilde başlangıç yapmıştı.

Grand Theft Auto 2

 

Grand Theft Auto: Liberty City Stories

Grand Theft Auto III

Seriyi 3 boyutlu evrene taşıyan ilk oyun olmuştu. Bu yüzden çıktığı zaman da oldukça heyecan yarattı. Geliştirici ekip, ilk defa üç boyutlu bir evren oluşturduğu için oyunun tabii ki sorunları vardı ama yine de ana seriye yakışır bir oyundu. GTA serisinin bu oyunu, bugün piyasaya çıkan tüm GTA oyunlarının temelidir.

Grand Theft Auto IV

Grand Theft Auto: Vice City Stories

Grand Theft Auto: Vice City öncesini anlatan bir oyundu ve bu yüzden bizce oynanması gerekiyor.

Grand Theft Auto V

Serinin en son çıkan oyunu, dev gibi bir kitleye sahip. Eğer senaryo istiyorsanız, oyunun oldukça hoş bir senaryosu var. Çoklu oyuncu modu istiyorsanız da dev gibi bir çoklu oyuncu modu var. Oynanış mekanikleri ve oyundaki detaylar ise çılgın sayıda.

 Grand Theft Auto: Vice City

Bu zamandan sonra, bir daha GTA: Vice City gibi bir oyun gelir mi? bilemiyoruz.  Fakat derinlik olarak, bu oyundan biraz daha etkileyici olan bir oyun var. O da listemizin en tepesinde!

Grand Theft Auto: San Andreas

Bize soracak olursanız, bu efsanevi serinin, en efsanevi oyunu. Oyunun haritası, karakterleri, oynanış detayları ve birçok farklı şeyi, gerçekten deneyimlemeye değer. Çete sistemi, RPG mekanikleri, efsane soundtrack'i ve tabii ki çoklu oyuncu modları, bu oyunu ölümsüz kılıyor