Konsol için en iyi monitör ayarı nasıl yapılır?

Konsol oyuncularının en çok merak ettiği "en iyi monitör ayarı nasıl yapılır?" sorusunu cevaplıyoruz. İşte karşınızda En iyi monitör ayarı rehberi.

Konsol için en iyi monitör ayarı nasıl yapılır?

Monitörler, çoğu zaman fabrika çıkışı ayaları ile geliyor. Ancak bu ayarlar oyunların yanında genel kullanım için de pek stabil olmayabiliyor. Özellikle monitöre PlayStation 4, Xbox One veya Nintendo Switch gibi konsolları bağlayanlar, aldıkları görüntüden pek memnun olmuyor.

Konsol için en iyi monitör ayarı rehberimiz sayesinde konsol oyuncuları artık doğru bir görüntü alabilecek. Bu ayarların oyunlarda daha canlı ve net görüntü elde etmek için geçerli olduğunu, fotoğraf düzenleme ve film izleme gibi diğer görüntüleme işlemlerinde görüntüde bozulmalar olabileceğini belirtelim.

Konsol için en iyi monitör ayarı nasıl yapılır?

1. Adım: Resim modu seçeneklerinden "Standart"ı seçin.

2. Adım: Parlaklık ayarını 80 ila 90 arasındaki bir değeri seçin.

3. Adım: Kontrast ayarını 40 ile 45 arasındaki bir değeri seçin.

4. Adım: Renk sıcaklığı bölümünden kullanıcı tanımlıyı seçin. RGB ayalarını sırasıyla; Red 96, Green 96/98 ve Blue 100 şeklinde ayarlayın.

5. Adım: Gamma değerini görüntü zevkinize göre 4 veya 5 seçin.

6. Adım: HDMI RGB Aralığı bölümünden "Tam (0-255)" seçeneğini seçin. Bunu seçtikten sonra; konsolunuzdan Video Çıkış Ayarları bölümünden RGB Aralığı'nı da "Tam" yapmanız gerekiyor. Aksi durumda görüntü soluk kalacaktır.

7. Adım: Monitörünüzde keskinlik ayarı mevcuta bu ayarı tam orta seviyede tutun.

1511161242_konsol-icin-en-iyi-monitor-ayari-nasil-yapilir.jpg