Engelleri ortadan kaldıran ikili: Software AG ve Intel!

Software AG, CEBIT 2014 fuarında Terracotta BigMemory Büyük Veri platformunu Intel’in yeni Xeon E7 v2 işlemcisi ile test etti.

Engelleri ortadan kaldıran ikili: Software AG ve Intel!

BigMemory ile bir araya geldiğinde, hacmi gittikçe büyüyen ve gerçek zamanlı olarak bellek içinde hızla akan Büyük Veri’ye erişim sağlayabilen yeni Intel Xeon E7 v2 işlemci, 8 soket yapılandırması ile 12 TB bellek kapasitesine erişebiliyor ve kritik iş uygulamalarını hızlandırabiliyor.

BigMemory, daha büyük çaplı kurulumlarda Intel işlemci tabanlı birden fazla sunucuda RAM’i kümeleyebiliyor. Software AG ve Intel birlikteliği ise, tek bir Xeon E7 v2 sunucusundaki RAM’in yükseltilmesi sayesinde, büyük bellek içi veri kümelerinde toplam sahip olma maliyetini büyük ölçüde düşürüyor. Örneğin; 6TB RAM’in 4 soketli bir sunucu üzerinde denendiği testler, verinin hacmi büyüdükçe gecikme süresinin milisaniyelerin altında kalmaya devam ettiğini ortaya koyuyor. Software AG ve Intel, BigMemory’nin ölçeklendirme ve dağıtıklaştırma kabiliyeti sayesinde, 100 TB içinde yer alan bir küme için gereken sunucuların sayısını yüzde 75 oranında düşürebiliyor.

1394620571_software-ag-acquires-intelligence-firm-jackbe-launches-real-time-analytics-platform.jpg

“Giyilebilir cihazların ve Nesnelerin İnterneti’nin her geçen gün yaygınlaşmasıyla beraber işletmelerin de hacmi artan veri akışlarını zamanında ve rakiplerinden önce değerlendirebilmesi ve yönetebilmesi zorunlu hale geldi” diyen Software AG Akıllı İş Operasyonları ve Büyük Veri CTO’su John Bates, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Ölçek gittikçe büyüyor. Bu da, örneğin, dünya üzerindeki herkesin kişiselleştirilmiş gerçek zamanlı hizmet almak isteyebileceği bir döneme doğru bizi sürüklüyor. Bugün Intel ile birlikte bu ayrıcalıklı hizmeti tüm işletmelere sunabilecek ve büyük ölçekli Büyük Veri mantıksal analizlerinin maliyetlerini önemli ölçüde düşürebilecek seviyeye erişmiş durumdayız.”

Software AG, Global 1000’de yer alan şirketlerin 2020’deki satışlarının yüzde 5’inin giyilebilir cihazlardan kaynaklanacağı öngörüsü ışığında, bellek içi ve olay işleme teknolojilerinin dijital altyapısı kuvvetli müşterileri hangi noktalarda desteklediğini de canlı demolar ile ortaya koyuyor. Canlı demolar, Google Glass’ın müşteriler tarafından perakendeciler ve iş ortaklarının iş süreçleri ile etkileşime girmek için nasıl kullanılacağını gösteriyor.

Intel Kurumsal BT Segmenti Direktörü Patrick Buddenbaum, “Olayların ortaya çıktığı andan itibaren konuyla bağlantılı bilgileri zamanında elde eden ve bu bilgiler doğrultusunda harekete geçen işletmeler ciddi bir rekabet avantajı elde ediyor” diyor ve Software AG-Intel işbirliği hakkında şunları söylüyor: “Terracotta BigMemory, Intel Xeon E7 v2 ürün ailesinin performans, bellek kapasitesi ve güvenilirlik konusundaki atılımlarından faydalanarak, uygulamaların büyük veri setlerini depolamalarına, yeniden düzenlemelerine ve analiz etmelerine yardımcı oluyor. Bu sayede, bundan beş yıl önce tespiti çok zor olan, hatta mümkün olmayan gerçek zamanlı sahtecilik gibi işlemlerin algılanmasını sağlıyor.”

Teknik ayrıntılar:

Terracotta BigMemory ürünü, 6TB bellek içi veri hacmini ölçeklendirmek için Intel’in Xeon E7 v2 işlemcisiilekullanıldığında ortaya çıkan ve http://www.softwareag.com/corporate/rc/rc_perma.asp?id=tcm:16-118039

adresinden temin edilebilecek sonuçlar şöyle:

  • Veri hacmi her bir bellek yapılandırma noktasında arttıkça, gecikme süresi ve iş/zaman oranı sabit ve öngörülebilir halde kalıyor.
  • Gecikme süresi 4.2 ila 4.3 milisaniyede sabit kalıyor. Saniyede gerçekleştirilen işlem de her bir iş yükünün gereksinimleri doğrultusunda sabit kalıyor.
  • BigMemory, yüzlerce sunucudan oluşan bir kümede rahatlıkla çalışabilecek şekilde ölçeklenebiliyor. Uygulama da yüzlerce terabyte’lık bellek içi verisini destekleyebilecek şekilde ölçeklenebiliyor.
  • Terracotta ve Intel’in deneyimi sayesinde yaşamsal öneme sahip kurulumlarda %99.999 uygulanabilirlik oranı.
  • Daha düşük toplam sahip olma maliyeti ve operasyonel harcamalar / Daha az sayıda sunucu, daha düşük enerji tüketimi ve veri merkezi soğutma maliyetlerinde azalma

Software AG ve Intel, 14 Mart’a kadar CEBIT 2014 fuarında 4. Salonu C11’de yer alan Software AG ve P37 Salonu Nord/LB forum alanında yer alan Intel stantlarında test sonuçlarını katılımcılara gösterecek.