EpraBeacon’dan Dünya’daki ilk geçişi Ulaştırma Bakanı Lütfi ELVAN gerçekleştirdi

uetooth 4.0 Teknolojisi Beacon ile çalışan yeni nesil geçiş ve ödeme cihazı EpraBeacon’dan Dünya’daki ilk geçişi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Lütfi ELVAN gerçekleştirdi.

EpraBeacon’dan Dünya’daki ilk geçişi Ulaştırma Bakanı Lütfi ELVAN gerçekleştirdi

Ekent tarafından geliştirilen ve Bluetooth 4.0 Teknolojisi Beacon ile çalışan yeni nesil geçiş ve ödeme cihazı EpraBeacon’dan Dünya’daki ilk geçişi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Lütfi Elvan yaptı.

Avrasya'nın bir numaralı Bilişim, Teknoloji ve İletişim Platformu CeBIT Bilişim Eurasia’daki EKent standında Sayın Lütfi Elvan tarafından açılışı yapılan EpraBeacon cihazının şehir içi toplu taşımada kullanılmak üzere Ankara, Bursa ve Kayseri illerindeki pilot test çalışmaları devam ediyor.

1410588584_1w1a1278.jpg

EKent Ürün ve Teknoloji Departmanı tarafından geliştirilen ve Cebit Bilişim Eurasia 2014 girişlerinde de kullanılan EpraBeacon, ziyaretçilerin cep telefonlarına GooglePlay ve AppStore’dan indirecekleri PassoPass uygulaması ile iletişim kurarak, EpraBeacon entegreli turnikelerden fuar alanına hızlı ve pratik bir şekilde geçmelerine imkan sağlıyor.

Akıllı Kentler, Mutlu İnsanlar mottosu ile yola çıktıklarını söyleyen E-Kent Genel Müdürü M. Nabi Temuçin; “E-Kent olarak inovasyon yaratmayan AR-GE’ye karşıyız. AR-GE bizim için inovasyonun içindeki bir bileşen. Bütün yaptığımız çalışmaların öncelikle inovatif olmasına özen gösteriyoruz. Türkiye’de ilk defa hem ulaşım kartı satışı, hem biletleme, hemde dolum yapan SmartBanko, güneş enerjisi ile çalışan, ücretsiz wi-fi hotspot ve usb şarj ünitesi sayesinde elektronik cihazların park ve bahçe gibi dış ortamlarda sürdürülebilir enerji ile şarj edilmesini sağlayan NDirek ve Dünya’nın ilk Bluetooth 4.0 Teknolojisi Beacon ile çalışan geçiş ve ödeme cihazı EpraBeacon gibi yüzde yüz yerli üretimi olan ve ülkemiz sınırları içinde geliştirilen bu cihazları projelendirip hayata geçirmekten mutluyuz “ dedi.