ESET'ten Cadılar Bayramı uyarısı!

Aman dikkat! Hackerlar her türlü fırsatı değerlendiriyor.

ESET'ten Cadılar Bayramı uyarısı!

ESET, özellikle ABD ve Avrupa ülkelerinde kutlanan Halloween yani Cadılar Bayramı nedeniyle dünya çapında internet ve sosyal ağ kullanıcılarını uyardı. Siber dolandırıcıların böyle dönemlerde e-postalar ve ilgi çekici linklerle kullanıcıların sistemlerine truva atı bulaştırmaya çalıştığını belirten ESET Almanya’dan Güvenlik Araştırmacısı Raphael Labaca Castro, Cadılar Bayramı’nın kâbusa dönüşmemesi için 4 altın uyarıda bulundu:

1. Cadılar Bayramı (Halloween) konulu e-postaları açarken dikkatli olun. Özellikle batı ülkelerinde pek çok kişinin önemsediği Halloween, saldırganlar tarafından sosyal mühendislik teknikleri ile e-postalarının aslında iyi bir şey oldukları yönünde kullanıcıları ikna etmek amacıyla kullanılıyor. Eğer bir e-postayı beklemiyorsanız, açmamanız en iyisi olacaktır.

2. Antivirüs çözümünüzü güncelleyin. Bir çözüme sahip değilseniz edinin. “Internette ne yaptığımı biliyorum ve korunmaya ihtiyacım yok” veya “Ben güvenli bir platfom kullanıyorum” bahaneleri aslında birer efsane. İndirme yolu ile çoğalan tehditler internet tarayıcınızdaki bir açıktan faydalanarak daha siz bir şeyi tıklamadan bulaşabilirler. Ve özellikle Cadılar Bayramı gibi günlerde bu tür saldırılar artar.

3. Yazılımlarınızın güncelleme ayarlarını “Otomatik” olarak belirleyin. Makinenin başına oturup tüm güncellemelerin yüklenmesini beklemeniz pek olası değil. Tüm güncellemeleri otomatik olarak ayarlamak en iyisi olacaktır. Unutmayın ki işletim sistemi, antivirus ve tarayıcı dışındaki yazılımların da güncellenmesi gerekir. PDF Okuyucu, Java, Ofis, video oynatıcıları da güncellemeyi unutmayın.

4. Cadılar Bayramı ve Halloween hakkında Google, Bing veya Yahoo’da arama yaparken unutmayın ki bazı saldırganlar kendi sonuçlarının ilk sıralarda çıkması için bazı teknikler uyguluyorlar. Öncelikle tıklamak üzere olduğunuz kaynağa dikkat edin ve ikinci olarak güncel bir antivirus yazılımı ile bu siteleri daha kolay tespit edip engelleyebileceğinizi unutmayın.